Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΔ: Καταβολή ποσού από τον Κ. Κούτλα έναντι ΑΜΚ

Το ποσό των 876.607,50 ευρώ που αντιστοιχεί στο δικαίωμα προτίμησης του υπέρ των παλαιών μετόχων για 2.922.025 μετοχές, με σκοπό την κάλυψη της ΑΜΚ κατά το μέρος που του αναλογεί κατέβαλε ο κ. Κ. Κούτλας στις 16/10.

ΠΡΔ: Καταβολή ποσού από τον Κ. Κούτλα έναντι ΑΜΚ
Το ποσό των 876.607,50 ευρώ που αντιστοιχεί στο δικαίωμα προτίμησης του υπέρ των παλαιών μετόχων για 2.922.025 μετοχές, με σκοπό την κάλυψη της ΑΜΚ κατά το μέρος που του αναλογεί κατέβαλε ο κ. Κ. Κούτλας στις 16/10.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία Προοδευτική ΑΤΕ γνωστοποιεί ότι ο βασικός μέτοχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κ. Κούτλας, κατόπιν της λήψης απόφασης για ΑΜΚ, είχε ανακοινώσει την πρόθεση του ότι θα διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην Εταιρεία τουλάχιστον κατά το ποσοστό που κατείχε την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

Για την διευκόλυνση των ταμειακών αναγκών της Εταιρείας ο κ. Κωνσταντίνος Κούτλας ζήτησε από το Δ.Σ. να προκαταβάλει το ποσό της συμμετοχής του. Το Δ.Σ. έκανε δεκτό το αίτημα αυτό.

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, στις 16.10.2009 προκατέβαλε το ποσό των 876.607,50 ευρώ που αντιστοιχεί στο δικαίωμα προτίμησης του υπέρ των παλαιών μετόχων για 2.922.025 μετοχές, με σκοπό την κάλυψη της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το μέρος που του αναλογεί.

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί, αυστηρώς, για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών της Εταιρείας, και συγκεκριμένα για οφειλές σε τράπεζες, μισθοδοσίες - αποζημιώσεις και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ήτοι για το σκοπό που είχε αποφασισθεί να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που θα προέλθουν από την αύξηση με την Συνέχιση της από 11.08.2009 2ης Επαναληπτικής Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 18.08.2009 των μετόχων και όπως περιγράφονται στην Έκθεση που έχει συντάξει το Δ.Σ. προς τη Γενική Συνέλευση (www.proodeftiki.gr).

Τέλος επισημαίνεται σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. ότι σε περίπτωση που η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν καταστεί εφικτή, η Εταιρεία δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι θα καταβάλλει στον Μέτοχο το αναλογούν ποσό το οποίο έχει ήδη προκαταβάλλει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v