Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Eίσοδος στoν χώρο ενέργειας

Την ίδρυση θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, την περαιτέρω ΑΜΚ και την είσοδο στον χώρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποφάσισε ο όμιλος της Unibios στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 19/10/2009.

Unibios: Eίσοδος στoν χώρο ενέργειας
Την ίδρυση θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, την περαιτέρω ΑΜΚ και την είσοδο στον χώρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποφάσισε ο όμιλος της Unibios στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 19/10/2009.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία έλαβε μία απόφαση, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας του νερού στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, καθώς και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε καταρχήν την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο στην οποία θα συνεισφερθούν όλες οι εταιρίες του Ομίλου που σήμερα δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία του νερού, δηλαδή η ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ, με τις θυγατρικές της, Water Investments SA, CULLIGAN Τσεχίας και CULLIGAN Σλοβακίας καθώς και η ΑΚΟΥΑΤΡΟΝΙΚΣ ΑΕΤΕ.

Όπως επισημαίνεται, η ίδρυση θυγατρικής εταιρίας αποσκοπεί στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου, ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη επιτυγχάνεται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας , τη συνεισφορά σε αυτήν όλων των δραστηριοτήτων στην επεξεργασία του νερού και την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου της με 4-5.000.000 ευρώ.

Η δεύτερη φάση προβλέπει την περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας θυγατρικής εταιρίας με κεφάλαια που θα δύνανται να προέλθουν και από επιλεγμένους επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς, από το διεθνές περιβάλλον με ιδιωτική τοποθέτηση.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την εξαγορά εταιριών ή για συμμετοχή σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επεξεργασίας του νερού ή σε παρεμφερείς κλάδους και την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της έτσι ώστε αυτή να καταστεί ένας σημαντικός φορέας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά επεξεργασίας νερού.

Επιπλέον, ο στρατηγικός σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί στην τρίτη φάση με την εξαγορά μιας μεγάλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο στην ευρωπαϊκή, στην αμερικανική και στην αγορά της άπω ανατολής με κεφάλαια που θα προέλθουν από την είσοδο της θυγατρικής εταιρίας στο χρηματιστήριο, με δημόσια τοποθέτηση, σε ευρωπαϊκή ή αμερικανική αγορά.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε την είσοδό του στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω εξαγοράς θυγατρικής εταιρίας, η οποία σε πρώτη φάση θα υλοποιήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο χώρο του εργοστασίου της Βιοσώλ στο Βόλο ισχύος 1,5 ΜW και για το οποίο υπεγράφη ήδη σχετική θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την έκδοση άδειας παραγωγής. Ακολούθως η εταιρία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που θα αποκτήσει από την κατασκευή και λειτουργία αυτού του έργου για να αναπτύξει ευρύτερη δραστηριότητα στο χώρο των Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Ενεργειακών έργων.

Για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου του Ομίλου. Το ύψος του κεφαλαίου και οι λοιποί παράμετροι της αυξήσεως θα καθοριστούν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v