Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΕ: Αντίθετο στη συγχώνευση Αττικής-Aspis

Την αντίθεσή του στη φημολογούμενη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Aspis Bank έχει εκφράσει, σύμφωνα με πληροφορίες, του Euro2day το Τεχνικό Επιμελητήριο. Τι επισημαίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.  

ΤΕΕ: Αντίθετο στη συγχώνευση Αττικής-Aspis
Την αντίθεσή του στη φημολογούμενη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Aspis Bank εκφράζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διά στόματος απολύτως έγκυρων κύκλων που πρόσκεινται στον πρόεδρό του, κ. Γιάννη Αλαβάνο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει σειρά συναντήσεις το απόγευμα ώστε να εμποδιστεί με κάθε τρόπο μια ενδεχόμενη συγχώνευση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ έχει έμμεσο έλεγχο στην Τράπεζα Αττικής μέσω του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο εμφανίζεται στο μετοχολόγιο να κατέχει ποσοστό 41,96% του τραπεζικού ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, σε βραδινή δήλωσή του προς το Euro2day.gr διευκρίνισε ότι: "Το επιμελητήριο όταν πρέπει να τοποθετηθεί, τοποθετείται επίσημα σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ουδέποτε δε έχει κινηθεί μέσω παρασκηνιακών επαφών προκειμένου να επηρεάσει αποφάσεις σε μείζονα θέματα, όπως αυτό της ενδεχόμενης συγχώνευση μετάξύ Aspis Bank και Αττικής, στην οποία βεβαίως μέτοχος είναι το ΤΣΜΕΔΕ και όχι απευθείας το ΤΕΕ".        

Σημειώνεται ότι σε απογευματινή της ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε και επίσημα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Aspis Bank.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε επιστολή στις διοικήσεις των τραπεζών Αspis και Αττικής με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του euro2day.gr για την πρόταση της πρώτης προς τη δεύτερη με σκοπό τη συγχώνευση.

Η Επιτροπή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωνε ότι αναμένει απάντηση των δύο τραπεζών οπωσδήποτε πρίν το αυριανό άνοιγμα της αγοράς στο ΧΑ.

Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

"Πρόταση απευθείας συγχώνευσης της Aspis Bank από την Τράπεζα Αττικής κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας των μηχανικών στον σύμβουλο πώλησης της Aspis, Eurobank.

Η Τράπεζα Αττικής, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διεμήνυσε στον σύμβουλο πώλησης ότι δεν θα προχωρήσει σε εξαγορά της Aspis Bank μέσω της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, αλλά προτείνει την απευθείας συγχώνευση των τραπεζών. Η απάντηση του συμβούλου αναμένεται να δοθεί εντός του επόμενου 48ωρου και εν πολλοίς θα κρίνει τις εξελίξεις για το μέλλον της Aspis Bank.

Παράλληλα, ο σύμβουλος πώλησης έχει στα χέρια του και την πρόταση για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Αspis Bank που έχει καταθέσει η οικογένεια Ρέστη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η FBBank, της οποίας ο κ. Β. Ρέστης κατέχει το 51% των μετοχών, δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση της Αspis Bank καθώς εκκρεμεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας της τράπεζας, και αυτό διότι ο έτερος μέτοχος της FBBank με ποσοστό 49% είναι η Αγροτική Τράπεζα, η διοίκηση της οποίας τελεί υπό παραίτηση και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της FBBank.

Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν την απόφαση της οικογένειας Ρέστη για τη διεκδίκηση της Aspis Bank και ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση με στόχο την άμεση τοποθέτηση του νέου επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v