Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Προχωρά ΑΜΚ με ή χωρίς στρατηγικό

Να προωθήσει την ΑΜΚ της Προοδευτικής ανεξάρτητα από εξασφάλιση ή όχι στρατηγικού επενδυτή έχει αποφασίσει η διοίκηση της εισηγμένης, καταθέτοντας στην ΕΚ το σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

  • Του Φάνη Γαβρινιώτη
Προοδευτική: Προχωρά ΑΜΚ με ή χωρίς στρατηγικό
Να προωθήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Προοδευτικής ανεξάρτητα από την εξασφάλιση ή όχι στρατηγικού επενδυτή έχει αποφασίσει η διοίκηση της εισηγμένης, καταθέτοντας την επόμενη εβδομάδα προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Ωστόσο, πριν λάβει το πράσινο φως των χρηματιστηριακών αρχών, η Προοδευτική υποχρεούται να ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το επενδυτικό κοινό για την ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή που θα πρέπει να κατονομάσει και ο οποίος οφείλει να έχει ήδη καλύψει το τμήμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που του αναλογεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ανάμεσα στην εισηγμένη και σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, ωστόσο η διοίκηση της εταιρίας υποστηρίζει πως συνεχίζει την προσπάθεια και τις συζητήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της Προοδευτικής, βάσει της απόφασης που έλαβαν τον περασμένο Αύγουστο οι μέτοχοί της, θα έχει τρία σκέλη: 

* Το πρώτο, ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών από τους υπάρχοντες μετόχους. 

* Το δεύτερο, ύψους μέχρι 5 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εισηγμένης υπέρ των πιστωτών της. 

* Το τρίτο, ύψους μέχρι 10 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τον στρατηγικό επενδυτή.

Τα πρώτα δύο σκέλη της τριπλής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου - όπως τουλάχιστον αναφέρουν στελέχη της εισηγμένης - θα υλοποιηθούν σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με το τρίτο σκέλος που είναι αμφίβολο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Ήδη, πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος της εταιρίας Κωνσταντίνος Κούτλας προκατέβαλε το ποσό της αύξησης που του αντιστοιχεί (περί τις 876 χιλιάδες ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οφειλές της Προοδευτικής σε τράπεζες, ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, μισθοδοσίες και αποζημιώσεις.

Με κέρδη έκλεισε το εννεάμηνο

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης έκλεισε για την Προοδευτική με κέρδη μετά φόρων της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2009 η εισηγμένη είχε εμφανίσει λειτουργικά κέρδη μετά από φόρους 940 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο τζίρος της ήταν 1,35 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι τα κέρδη θα ανέλθουν στα 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,7 εκατ. ευρώ που ήταν το αποτέλεσμα του προηγούμενου χρόνου.
 
[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v