Πλ.Θράκης: Απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου

Την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού κλάδου παραγωγής επίπεδων υφαντών και μη υφαντών τεχνικών υφασμάτων και την εισφορά του στην θυγατρική της Don & Low Ελλάς, αποφάσισε το ΔΣ της Πλαστικά Θράκης.

Πλ.Θράκης: Απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου
Την έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου παραγωγής επίπεδων υφαντών και μη υφαντών τεχνικών υφασμάτων και την εισφορά του στην θυγατρική της Don & Low Ελλάς ΑΒΕΕ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πλαστικά Θράκης.

Ως ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης του κλάδου που θα συνταχθεί για τους σκοπούς του μετασχηματισμού ορίστηκε η 30.11.2009.
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαποστόλου ορίστηκε ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής για τη σύνταξη της σχετικής Έκθεσης Πιστοποίησης της Λογιστικής Αξίας των περιουσιακών Στοιχείων του κλάδου.

H απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων των διοικήσεων των δύο των εταιρειών, οι οποίες διερευνώντας το θέμα και εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους κατέληξαν ότι μέσω του μετασχηματισμού αυτού θα επιτευχθεί κατηγοριοποίηση ανά κλάδο παραγωγής η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στον Όμιλο σε όλα επίπεδα, παραγωγής, πώλησης και marketing.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόσχισης θα δημιουργηθεί ενιαίος βιομηχανικός τομέας με κοινές οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, με φυσική συνέπεια την ορθολογικότερη λειτουργία της διοικητικής και παραγωγικής διαδικασίας .

Παράλληλα, λόγω της συνάφειας των παραγομένων προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί ενοποίηση των τμημάτων κοστολόγησης και προγραμματισμού παραγωγής, χρησιμοποιώντας το ίδιο εργατικό δυναμικό, μια και στο μεγαλύτερο μέρος τους ασκούν κοινές δραστηριότητες.

Συνεπώς από την απόσχιση αναμένεται να προκύψουν σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία συνοψίζονται στα εξής: Μείωση του κόστους των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, μείωση του κόστους παραγωγής, καλύτερη διαχείριση των πόρων, καλύτερος έλεγχος αποθεμάτων, ευελιξία σε μεταβαλλόμενη ζήτηση και μείωση των χρόνων παράδοσης των προϊόντων.

Σημειώνεται ότι ο αποσχιζόμενος κλάδος αντιπροσωπεύει ποσοστό 48% του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά την τελευταία οικονομική χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v