Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Αύξηση 12,5% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

Στα 43,8 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρίας CPI στο γ' τρίμηνο έναντι 38,9 χιλ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, σημειώνοντας άνοδο 12,5%.

CPI: Αύξηση 12,5% στα καθαρά κέρδη γ τριμήνου
Στα 43,8 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρίας CPI στο γ' τρίμηνο έναντι 38,9 χιλ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, σημειώνοντας άνοδο 12,5%.

Αναλυτικά, πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας CPI για το τρίμηνο 1/7/2009 - 30/9/2009, ανήλθε σε ευρώ 4.807 χιλ. από ευρώ 5.176 χιλ. κατά την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση 7,2%, λόγω απαγκίστρωσης του Ομίλου από προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλού μικτού κέρδους, λόγω αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής καθώς και λόγω μείωσης της ζήτησης.

Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), σημείωσαν αύξηση κατά 5,6% και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 389 χιλ από ευρώ 368 χιλ κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους ανήρθε σε 28,2% έναντι 24,3% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 16%.

Τα κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε ευρώ 72,6 χιλ. έναντι ευρώ 51,9 χιλ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 40%, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 43,8 χιλ έναντι κερδών ευρώ 38,9 χιλ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.
Τέλος οι δανειακές υποχρεώσεις της Εταιρείας παρουσιάζουν μείωση κατά 7% ανερχόμενες σε ευρώ 4.245 χιλ έναντι ευρώ 4.802 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης ενώ η συνεισφορά των εσόδων από υπηρεσίες στα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκε από 14,4% την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, σε 26,4% κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Η εταιρεία CPI λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παρούσες συνθήκες συνεχίζει να επενδύει επιλεκτικά στην ανάπτυξη προϊόντων Software και παροχής Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών στους τομείς της Εντατικής Λιανικής, της Εστίασης, της Τηλεφωνίας μέσω Internet (VoIP), της Ασφάλειας και Παρακολούθησης, καθώς και των Υπηρεσιών Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services)και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η συνεχή χρονιά ένα επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης των εσόδων της από Επαγγελματικές Υπηρεσίες.

"Συνεχίζουμε την στρατηγική εστίασης σε περιοχές με υψηλότερη προστιθέμενη αξία καθώς και την προσπάθεια θωράκισης της εταιρείας απέναντι στην τρέχουσα συγκυρία με μείωση του λειτουργικού κόστους, προσεκτική διαχείριση της ρευστότητας και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Εταιρείας" αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI κ. Χρήστος Παπαθάνος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v