Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Κανονικά η αύξηση κεφαλαίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 22,3 εκατ. ευρώ της Προοδευτικής καθώς δεν έγιναν δεκτά σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο μέτοχος της εταιρίας κ. Σπύρος Κούτλας.

Προοδευτική: Κανονικά η αύξηση κεφαλαίου
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 22,3 εκατ. ευρώ της εταιρίας Προοδευτική, καθώς δεν έγιναν δεκτά σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο μέτοχος αυτής κ. Σπύρος Κούτλας κατά της απόφασης για την αύξηση.

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση, η οριστική απόφαση για την οποία θα εκδοθεί το 2010 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης που έχει οριστεί για τις 18 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της Προοδευτικής, βάσει της απόφασης που έλαβαν τον περασμένο Αύγουστο οι μέτοχοί της, θα έχει τρία σκέλη:

* Το πρώτο, ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών από τους υπάρχοντες μετόχους.

* Το δεύτερο, ύψους μέχρι 5 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εισηγμένης υπέρ των πιστωτών της.

* Το τρίτο, ύψους μέχρι 10 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τον στρατηγικό επενδυτή.

Πάντως, σε περίπτωση που δεν βρεθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στις 18 Ιανουαρίου στρατηγικός επενδυτής, το τρίτο σκέλος της αύξησης κεφαλαίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι προ ημερών η Προοδευτική εξασφάλισε την ανανέωση του εργοληπτικού της πτυχίου διατηρώντας τη θέση της στην 6η τάξη του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v