Ευρωσύμβουλοι: Συμμετοχή σε Συμπόσιο Επιχειρήσεων

Τις προοπτικές των μικρομεσαίων εξειδικευμένων εταιριών, που είναι οι κυρίως στόχοι επένδυσης των Venture Capitals, παρουσίασε η Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα i4G της Ευρωσύμβουλοι στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Αθήνα, στις 15 και 16/6/2004.

Ευρωσύμβουλοι: Συμμετοχή σε Συμπόσιο Επιχειρήσεων
Τα στοιχεία ανάκαμψης των κλάδων και ειδικότερα τις προοπτικές των μικρομεσαίων εξειδικευμένων εταιριών του χώρου, οι οποίες είναι και οι κυρίως στόχοι επένδυσης των Venture Capitals, παρουσίασε η Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα i4G της Ευρωσύμβουλοι στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Αθήνα, στις 15 και 16/6/2004.

Υπενθυμίζεται, ότι το Συμπόσιο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των ΤΑΝΕΟ, ΕΛΚΕ & Δικτύου Πράξις.



Σημειώνεται, σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωσύμβουλοι, πως στελέχη της Θερμοκοιτίδας i4G είχαν σημαντικές επαφές με μεγάλο αριθμό εκπροσώπων εταιριών, στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Στη διάρκεια των συνεντεύξεων και σύμφωνα με την αξιολόγηση των επιχειρηματικών αυτών σχεδίων, αναγνωρίστηκαν σημαντικές ευκαιρίες για συμμετοχή της θερμοκοιτίδας στα επιχειρηματικά σχήματα που θα αναλάβουν την υλοποίηση των σχεδίων αυτών και θα ακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται, πως επιτεύχθηκε ο σκοπός της υποστήριξης των επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας για την αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από Venture Capitals, με την προώθηση τριών εγκατεστημένων στη θερμοκοιτίδα εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρίες,

* Ιατροτεχνολογική Ε.Π.Ε., με τομέα δραστηριοποίησης το σχεδιασμό, την κατασκευή και εμπορία ιατροτεχνολογικών, αθλητιατρικών, φυσιοθεραπευτικών οργάνων και νοσοκομειακού εξοπλισμού,

* ICTV Α.Ε. που δραστηριοποιείται στο χώρο των ευρυζωνικών δικτύων αναπτύσσοντας συστήματα αμφίδρομης επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, πληροφόρησης και πρόσβασης στο διαδίκτυο για χώρους όπως ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια ή νοσοκομεία, με κλειστό κύκλωμα μέσω της τηλεόρασης και

* ΜΙΚ3 ΑΕ με αντικείμενο δραστηριοποίησης την ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού και πληροφοριακών συστημάτων για κάθετες αγορές στη Βιομηχανία, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.

Από την ανταπόκριση των Venture Capitals, προέκυψε ανάγκη περαιτέρω αναλυτικής εξέτασης των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας.

Τέλος, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, πως η Θερμοκοιτίδα i4G παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που έχει, πέτυχε μέχρι τώρα σημαντικό έργο τόσο στην υποστήριξη της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών όσο και την υποστήριξη ανάπτυξης των δραστηριοτήτων νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσης.

Το έργο αυτό αναγνωρίστηκε τόσο από τον επιχειρηματικό και τον ερευνητικό κόσμο, που συμμετείχε στις εργασίες στο 5o Venture Capital Forum όσο και από τις επιχειρήσεις τις Θερμοκοιτίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v