Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Πρόθεση συμμετοχής στη CD Media

Σε αλλαγή του τρόπου δραστηριοποίησής στον τομέα εμπορίας και διανομής προϊόντων ψηφιακού περιεχομένου προτίθεται να προβεί η Centric, διά της συμμετοχής της με ποσοστό έως 20% στη CD MEDIA.

Centric: Πρόθεση συμμετοχής στη CD Media
Σε αλλαγή του τρόπου δραστηριοποίησής στον τομέα εμπορίας και διανομής προϊόντων ψηφιακού περιεχομένου προτίθεται να προβεί η Centric, διά της συμμετοχής της με ποσοστό έως 20% στη CD MEDIA.

Συγκεκριμένα, η Centric προτίθεται να δραστηριοποιηθεί εφεξής στον τομέα αυτόν εμμέσως διά της συμμετοχής της με ποσοστό έως 20% στη CD MEDIA, τη μεγαλύτερη εταιρία του συγκεκριμένου κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό της Centric με στόχο την επικέντρωση στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα διαδικτυακής ψυχαγωγίας στον οποίο η εταιρία έχει ενεργό συμμετοχή από το 2007 και ο οποίος αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο μέρος της δραστηριότητάς της.

Εξάλλου, η πεποίθηση της διοίκησης της Centric είναι ότι με την ενέργεια αυτή εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι στρατηγικοί στόχοι του Ομίλου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η μακροβιότητα της παραδοσιακής δραστηριότητας που σήμερα αποτελεί μόνον το 1% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Η CD MEDIA έχει 17 και πλέον έτη εμπειρίας στην εμπορία και διανομή ψυχαγωγικού λογισμικού και προϊόντων οικιακής διασκέδασης (games software & hardware). Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα.

Μέσω των θυγατρικών της Best Distribution στη Ρουμανία και Goodtones Great Games Ltd στην Κύπρο καθώς και τις συνεργάτιδες εταιρίες σε Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Σλοβενία και των γραφείων που διαθέτει στη Βουλγαρία, η CD MEDIA αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 
H CD MEDIA είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των μεγαλύτερων οίκων παγκοσμίως: Ubisoft (Βαλκάνια), Take 2 Interactive, Capcom (Κύπρο και Βαλκάνια), Logic 3 (Spectra Video), Microsoft (Xbox, Xbox 360, Games for Windows) και Blizzard (Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα), ενώ παρέχει υπηρεσίες διανομής και υποστήριξης back-office στην Electronic Arts Hellas.

Το 2009 ο κύκλος εργασιών της CD MEDIA ανήλθε στα € 23,7 εκατ., τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) ανήλθαν σε € 3,1 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 1,6 εκατ.

Η Centric είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και από το 2007 έχει επενδύσει σε εταιρίες διαδικτυακής ψυχαγωγίας με επίκεντρο την παροχή υπηρεσιών σε γλώσσες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο να καταστεί ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς αυτής.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται για 16 έτη ως εισαγωγέας στην εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων Disney, Square/Eidos, Enix, Konami, Koei, Sony καθώς και Microsoft, μέσω σημαντικών συμφωνιών με παραγωγούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ο Όμιλος στο εννεάμηνο της χρήσης 2009 κατέγραψε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 29,5% (€546,7 εκατ.) έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η Centric θα προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της οριστικοποίησης των όρων της σκοπούμενης συμμετοχής της στη CD MEDIA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v