ΓΕBΚΑ: Μέρισμα 0,04 ευρώ για το 2003

Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003, και την απορρόφηση της θυγατρικής Helcast, ενέκρινε η γ.σ. της εταιρίας Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας. Εκτιμήσεις της διοίκησης για τη πορεία της εταιρίας το 2004.

ΓΕBΚΑ: Μέρισμα 0,04 ευρώ για το 2003
Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Ιουνίου με απαρτία 54,96%.

Επίσης, η γ.σ. χορήγησε άδεια, σύμφωνα για την εξαγορά από την εταιρεία, του υπολοίπου ποσοστού 1% των μετοχών της θυγατρικής ”HELCAST Προιόντων Ελατού Χυτοσιδήρου Α.Ε.”, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιο Κρεμύδα.

Αποφάσισε την συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής ”HELCAST Προιόντων Ελατού Χυτοσιδήρου Α.Ε.” .

Αποφάσισε την συμμετοχή της εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ”ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Υδραυλικός και Βιομηχανικός Εξοπλισμός”.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης ο Πρόεδρος της εταιρίας αναφέρθηκε στις επιτεύξεις της εταιρίας στο πρώτο πεντάμηνο του 2004 και εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της τρέχουσας χρήσης 2004.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα μεγέθη του κύκλου εργασιών και των καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων, που παρουσιάζονται αυξημένα στο πρώτο πεντάμηνο του 2004 κατά 17% και 45% αντίστοιχα, σε σχέση με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου της χρήσης 2003.

Επισήμανε ξανά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του όσον αφορά την πορεία των εργασιών της εταιρείας στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο εξ’ αιτίας της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων.

Προέβλεψε μία ενδεχόμενη μικρή ”διόρθωση” στις τιμές των χαλυβουργικών προιόντων μετά την αύξηση τους που παρατηρήθηκε από τους τελευταίους μήνες του 2003 μέχρι σήμερα, γεγονός που σίγουρα δεν θα ευνοήσει τα αποτελέσματα της εταιρίας στο υπολειπόμενο διάστημα της χρήσης 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v