Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Πανελλήνιο Συνέδριο φαρμακοποιών

Πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Φεβρουαρίου στον Βόλο, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των φαρμακοποιών-μελών του δικτύου Pharma PLUS, εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τα φαρμακεία, μέλος του Ομίλου Lavipharm.

Lavipharm: Πανελλήνιο Συνέδριο φαρμακοποιών
Πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Φεβρουαρίου στον Βόλο, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των φαρμακοποιών-μελών του δικτύου Pharma PLUS, εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τα φαρμακεία, μέλος του Ομίλου Lavipharm.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Pharma PLUS συνεχίζει την ανοδική της πορεία σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, με τον κύκλο εργασιών των μελών του δικτύου να καταγράφει αύξηση 10,1% το 2009, και τις πωλήσεις παραφαρμακευτικών προϊόντων να αυξάνονται κατά 8,5%. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των σύγχρονων φαρμακοποιών σε ένα ισχυρό και αξιόπιστο δίκτυο, όπως αυτό της Pharma PLUS.

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των συνεργαζόμενων φαρμακείων, οι οποίοι το 2009 έφτασαν σε ποσοστό το 10,5%, με τη Pharma PLUS να αριθμεί πλέον 84 μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τα μέλη κατέγραψαν σε ομάδες εργασίας τις ανάγκες τους, σύμφωνα με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά φαρμακείου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Στόχος ήταν να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο τα νέα αυτά δεδομένα θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του δικτύου. Αποτέλεσμα της γόνιμης συζήτησης ήταν να διαμορφωθούν καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν το 2010 σε όλα τα φαρμακεία Pharma PLUS.

Ο κ. Στέλιος Μουσαμάς, εμπορικός διευθυντής της Pharma PLUS, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παγκόσμια αγορά βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει συμπαρασύρει σε πολύ δύσκολες ατραπούς την ελληνική οικονομία. Σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες έχουν φθίνουσα πορεία, η Pharma PLUS επιβεβαιώνει ότι η συσπείρωση των φαρμακοποιών και η συμμετοχή τους στο δίκτυο προσφέρει σίγουρη ανάπτυξη. Αυτό που ζητάμε είναι η συμμετοχή. Μέσα από αυτή, το δίκτυο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, τόσο σε αριθμούς, όσο και σε ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών».

Αξίζει να σημειωθεί η άνοδος της κάρτας πελάτη +pluscard το 2009, που έφτασε το 62,6% με τον αριθμό χρηστών της να ανεβαίνει κατακόρυφα στα 81.000 μέλη πανελλαδικά. Η +pluscard είναι η πρώτη ηλεκτρονική κάρτα προνομίων που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά φαρμακείου. Με την κάρτα αυτή, ο καταναλωτής επωφελείται με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 26,6% σε προϊόντα ομορφιάς, ενώ με τη συλλογή 750 πόντων κερδίζει πλούσια δώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v