Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vidavo: Τα πρώτα αποτελέσματα συνεργασίας με ΜΙΤ

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας της με το ΜΙΤ Media Lab, με στόχο την εφαρμογή του εγχειρήματος One Laptop per Child στο χώρο της υγείας, παρουσίασε η Vidavo.

Vidavo: Τα πρώτα αποτελέσματα συνεργασίας με ΜΙΤ
Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας της με το ΜΙΤ Media Lab, με στόχο την εφαρμογή του εγχειρήματος One Laptop per Child στο χώρο της υγείας, παρουσίασε η Vidavo.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Vidavo, "το έργο CLAP είναι απόρροια της ερευνητικής συνεργασίας της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εταιρίας VIDAVO A.E., απόλυτα εξειδικευμένης στον τομέα των τηλεματικών εφαρμογών στην υγεία και του MIT Media Lab και στοχεύει στην εφαρμογή του εγχειρήματος One Laptop per Child (OLPC) στο χώρο της υγείας.

Το OLPC αποτελεί μία πρωτοβουλία του MIT Media Lab για τη διάδοση της τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες χώρες και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό των παιδιών με φορητούς υπολογιστές, έτσι ώστε να μπορέσουν να πειραματιστούν & να εκφραστούν.

Το έργο CLAP έχει στόχο να διευρύνει το σκοπό του One Laptop per Child και σε συνδυασμό με αισθητήρες ποιότητας ζωής σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καλυτέρευσης της ζωής πληθυσμιακών ομάδων που διαβιούν σε υποβαθμισμένες συνθήκες περιβάλλοντος και υγείας.

Η αξιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του CLAP σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών και των δύο φορέων αυτή την περίοδο. Αντιπροσωπεία της VIDAVO, μεταβαίνει σήμερα στη Ταιβάν μετά από επίσημη πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ταϊπέι, με σκοπό τη διερεύνηση πρωτοκόλλων εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου CLAP σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής με πρώτη υποψήφια την Ινδία.

H VIDAVO Α.Ε. εξειδικευμένη εταιρία τηλεματικής στην υγεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη, έχει ως όραμα την αξιοποίηση της διεθνούς τάσης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και υπαγορεύει τη διατήρηση της ψυχικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής του ατόμου σε υψηλά επίπεδα, μέσω σωστής παρακολούθησης της φυσικής του κατάστασης, και την ενεργό εμπλοκή του πολίτη στην παρακολούθηση και διασφάλιση της υγείας του, εστιάζοντας στην πρόληψη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v