Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Στα 218 χιλ. τα κέρδη, μέρισμα 0,02 ευρώ

Σε υποχώρηση πωλήσεων και κερδοφορίας υποχρεώθηκε η εταιρεία Ικτίνος για τη χρήση του 2009, επηρεαζόμενη από τη χαμηλότερη ζήτηση στην εσωτερική αγορά. Μέρισμα 0,02 ευρώ. Ποιες οι φετινές προοπτικές.

Ικτίνος: Στα 218 χιλ. τα κέρδη, μέρισμα 0,02 ευρώ
Σε υποχώρηση πωλήσεων και κερδοφορίας υποχρεώθηκε η εταιρεία Ικτίνος για τη χρήση του 2009, επηρεαζόμενη από τη χαμηλότερη ζήτηση στην εσωτερική αγορά και από την πολιτική της για επιλεκτικές εγχώριες πωλήσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα επισφαλών απαιτήσεων.

Έτσι, για το 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 20,48 στα 16,6 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) από 3,65 στα 2,63 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη από τα 2 εκατ. στα 638 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από το 1,37 εκατ. στα 218 χιλ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, τη διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή (571 χιλ. ευρώ).

Για το 2010, η διοίκηση της Ικτίνος προτίθεται να ακολουθήσει το ίδιο μίγμα πολιτικής όπως και πέρυσι, δηλαδή επιλεκτικές πωλήσεις στο εσωτερικό (παράλληλα όμως με διεύρυνση προϊοντικής γκάμας, ανάπτυξη εφαρμογών σε έργα, κ.λπ.), έμφαση στις εξαγωγές και προσπάθειες περιορισμού δαπανών.

Στον τομέα της αιολικής ενέργειας προχωρούν οι εργασίες για την υλοποίηση αιολικού πάρκου 19,8 MW στο Μεγαβούνι Δράμας (το Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία), ενώ τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για την ανέγερση αιολικού πάρκου ισχύος 8 MW στο δήμο Νικηφόρου του νομού Δράμας.

Τέλος, στον τομέα του real estate, συνεχίζεται η διαδικασία για την εκκίνηση της επένδυσης του μεγάλου project στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v