Πλ. Θράκης: Μείωση 8,1% στα κέρδη ομίλου

Υποχώρηση 8,1% στα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας και 21,5% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Πλαστικά Θράκης στο 2009, σε σχέση με το 2008.

Πλ. Θράκης: Μείωση 8,1% στα κέρδη ομίλου
Υποχώρηση 8,1% στα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας και 21,5% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Πλαστικά Θράκης στο 2009, σε σχέση με το 2008.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης 2009 επηρέασε τη ζήτηση για τα προϊόντα όλων των επιμέρους κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται ο Όμιλος και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του Ενοποιημένου Κύκλου Εργασιών κατά 21,5%.

Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση του Περιθωρίου Μικτού Κέρδους κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές πώλησης των προϊόντων δεν ακολούθησαν την πτώση των τιμών των α’ υλών. Το Ενοποιημένο EBITDA το οποίο ανήλθε σε Ευρώ 20,7 εκ. περιλαμβάνει κέρδη ύψους Ευρώ 2 εκ. περίπου τα οποία προέκυψαν από την πώληση του βιομηχανικού ακινήτου στην Ξάνθη, όπως είχε ανακοινωθεί. Βελτιωμένα κατά 8,5% είναι τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων λόγω των μειωμένων Χρηματοοικονομικών Εξόδων, μεγαλύτερο τμήμα των οποίων αφορούσε σε θετικές συναλλαγματικές διαφορές δανείου σε ξένο νόμισμα.

Επισημαίνεται ότι στα Κέρδη προ Φόρων και στα Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιωμάτων Μειοψηφίας του Ομίλου προκύπτει μία διαφορά της τάξεως των Ευρώ 500 χιλ. σε σχέση με τα μεγέθη τα οποία ανακοίνωσε η Εταιρεία στις 8-3-2010. Η εν λόγω διαφορά διαπιστώθηκε κατά την οριστικοποίηση των Οικονομικών Καταστάσεων.

Αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη των αποτελεσμάτων κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση εκτιμάται ότι σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του Ομίλου στο εξωτερικό, οι πωλήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 5-8%, ενώ δεν είναι εφικτό να προβλεφθούν με ασφάλεια τα κέρδη, με δεδομένη την αβεβαιότητα η οποία επικρατεί στις διεθνείς αγορές, τη διακύμανση των τιμών των α’ υλών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στην εγχώρια αγορά δεδομένου ότι η δραστηριότητα του Ομίλου αφορά επί το πλείστον προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται στη συσκευασία τροφίμων εκτιμάται ότι οι δυσχερείς συνθήκες στο οικονομικό περιβάλλον δεν θε επηρεάσουν ιδιαίτερα σε σχέση με άλλουν κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v