Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΛΥΔΑ: Eξασφάλιση χρηματοδότησης από Fund

Η διοίκηση της ΙΛΥΔΑ ανακοινώνει ότι την 23 Απριλίου 2010 υπέγραψε συμφωνία - πλαίσιο χρηματοδότησης τριετούς διάρκειας, με το επενδυτικό Fund με την επωνυμία GEM GLOBAL YIELD.

ΙΛΥΔΑ: Eξασφάλιση χρηματοδότησης από Fund
Η διοίκηση της ΙΛΥΔΑ ανακοινώνει ότι την 23 Απριλίου 2010 υπέγραψε συμφωνία - πλαίσιο χρηματοδότησης τριετούς διάρκειας, με το επενδυτικό Fund με την επωνυμία GEM GLOBAL YIELD.

Mε βάση τους όρους της Συμφωνίας κατά τη διάρκεια ισχύος της, η χρηματοδότηση στην Εταιρία μπορεί ν' ανέλθει συνολικά μέχρι το ποσό περίπου των 21,8 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο του οικονομικού επενδυτή GEM GLOBAL YIELD FUND LIMITED μέλος του Ομίλου εταιρειών της Global Emerging Markets (GEM) Capital management.

Η GEM ιδρύθηκε το 1991 και έχει επενδύσει 3,4 δις δολάρια σε διαφοροποιημένες επενδύσεις στις κυριότερες αναδυόμενες αγορές του πλανήτη. Δραστηριοποιείται σε 55 χώρες, έχει πραγματοποιήσει 265 επιχειρηματικές συμφωνίες και λειτουργεί ως ιδιωτικό κεφάλαιο που αποκτά συμμετοχή σε εταιρίες που διαθέτουν ισχυρές επιχειρηματικές προοπτικές και υψηλές αποδόσεις κεφαλαίων.

Με βάση τους όρους της Συμφωνίας, η Εταιρία έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην λήψη της εν λόγω χρηματοδοτήσεως μέσω έκδοσης μετοχών και ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές της Εταιρίας που θα διατίθενται κάθε φορά με ιδιωτική τοποθέτηση στον οικονομικό Επενδυτή. Η συνολική συμμετοχή του οικονομικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της δεν δύναται κατά οποιαδήποτε στιγμή στην διάρκεια της Συμφωνίας να ανέλθει σε ποσοστό ανώτερο του 32,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Προς διευκόλυνση της άντλησης της εν λόγω χρηματοδότησης και της εν γένει υλοποιήσεως της Συμφωνίας, η Συμφωνία συνυπεγράφη και από τον Κύριο Μέτοχο της Εταιρίας, κ. Βασίλειο Ανυφαντάκη.

Σύμφωνα με τους σχετικούς όρους της Συμφωνίας σε περίπτωση έκδοσης μετοχών ή μετατροπής των μετατρέψιμων σε μετοχών ομολογιών της Εταιρίας και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών έκδοσης των μετοχών ή μετατροπής των ομολογιών, ο Κύριος Μέτοχος θα συνάπτει συμβάσεις δανεισμού αντίστοιχου αριθμού μετοχών της κυριότητάς του με τον οικονομικό Επενδυτή.

Τα κεφάλαια που η Εταιρία σκοπεύει να αντλήσει μέσω της εφαρμογής της Συμφωνίας, θα τα χρησιμοποιήσει για να προχωρήσει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων πληροφορικής και στην αξιολόγηση κάθε δυνατότητας ουσιαστικής ενίσχυσης του μεριδίου της στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v