Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ικτίνος Ελλάς γνωστοποιεί ότι η θυγατρική της εταιρία Αιολική Μέγα Ίσωμα έλαβε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο ισχύος 24 MW στον νομό Φθιώτιδας, με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 45,428 Gwh.

Ικτίνος: Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Η εταιρία Ικτίνος Ελλάς γνωστοποιεί ότι η θυγατρική της εταιρία με την επωνυμία Αιολική Μέγα Ίσωμα έλαβε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 24 MW στον νομό Φθιώτιδας, με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 45,428 Gwh.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική της εταιρία ΙΔΕΗ Α.Ε. ολοκληρώνει αιολικό πάρκο ισχύος 19,8 MW, με δυνατότητα αύξησης της ισχύος του σε 22 MW στην περιοχή 'Μεγαλοβούνι' του νομού Δράμας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Ιούλιο. Επίσης, έχει λάβει άδεια εγκατάστασης για αιολικό πάρκο ισχύος 8 MW στην περιοχή 'Σύνορα' του νομού Δράμας, η λειτουργία του οποίου αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ομίλου για δραστηριοποίησή του στον τομέα της αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη 150 - 200 MW στην αιολική ενέργεια.

Όπως επισημαίνεται, ο όμιλος έχει ήδη καταθέσει αιτήματα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 63 MW, πλέον των προαναφερθέντων. Στον τομέα του μάρμαρου, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου παρουσιάζουν αύξηση κατά 22%, με αντίστοιχη αύξηση των εξαγωγών σε ποσοστό 42%, με ανοδική τάση, και αντιστοιχούν στο 56% του κύκλου εργασιών του πρώτου τριμήνου 2010, έναντι 48% του αντίστοιχου διαστήματος της περυσινής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v