Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Αύξηση κερδών στο τρίμηνο

Αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασε η Autohellas και το πρώτο τρίμηνο του 2010. Το προτεινόμενο στη Γ.Σ. μέρισμα προς διανομή για τη χρήση 2009, θα είναι 0,12€ ανά μετοχή.

Autohellas: Αύξηση κερδών στο τρίμηνο
Αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασε η Autohellas/Hertz και το πρώτο τρίμηνο του 2010. Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη ανήλθαν στα €1,8 εκ. έναντι €1,4 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα €17,2 εκ. από 16,6 εκ. το τρίμηνο του 2009, αυξημένα κατά 3,8%, με τον κύκλο εργασιών να βρίσκεται ελαφρά μειωμένος κατά 1,6%, στα €36,6εκ. από €37,1 εκ. το τρίμηνο του 2009.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας λόγω της εποχικότητα της τουριστικής κίνησης.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κερδών μετά από φόρους φθάνοντας τα €689 χιλ. από €276 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα €14,2 εκ. από €13,4 εκ. πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου ανέρχεται πλέον στα €121,2 εκ, ενώ τα ταμιακά αποθέματα διαμορφώνονται στα 47εκ. Ευρώ (από 31εκ το τρίμηνο του 2009), διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας κατά την παρούσα κρίση.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 4 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία , Ρουμανία, Κύπρος και Σερβία, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε όλες τις οικονομίες των βαλκανίων.

Τέλος, το προτεινόμενο στη Γενική Συνέλευση μέρισμα προς διανομή για τη χρήση 2009, θα είναι 0,12€ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v