Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΑΟΥΣΑ: Έφτασε ”ο κόμπος στο χτένι”;

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις 600 εργαζομένων του ομίλου Λαναρά στη Νάουσα. Όπως λένε, έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα κλείσει το εργοστάσιο αν δεν υπάρξει άμεσα τραπεζική αναχρηματοδότηση. ”Δεν υπάρχει ως τώρα συμφωνία”, λένε τραπεζικές πηγές, επισημαίνοντας πως απαιτείται συμμετοχή του επιχειρηματία για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Πλήρες ρεπορτάζ.

ΝΑΟΥΣΑ: Έφτασε ”ο κόμπος στο χτένι”;
Ρεπορτάζ: Αντιόπη Σχοινά - Γιώργος Μαντέλας

Eντείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρίας Κλωστήρια Ναούσης, καθώς, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπός τους, η διοίκηση της εταιρίας έχει ήδη πει ότι εάν έως τις 4 Αυγούστου η εταιρία δεν έχει επιλύσει τα χρηματοοικονομικά προβλήματά της, 600 άτομα στην ευαίσθητη περιοχή της Νάουσας θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Ναούσης κατόπιν εντολής της διοίκησης βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, από την Τετάρτη 7 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου, οπότε, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση ελπίζει ότι θα έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τρεις τράπεζες για τη δανειοδότησή της.

Η διοίκηση των Κλωστηρίων Ναούσης, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε προς τους εργαζομένους τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες Αγροτική, Εμπορική και Εθνική Τράπεζα Ελλάδος από τον Οκτώβριο με στόχο την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 30 εκατ. ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας, κ. Χρήστος Τρεμπελής, ο οποίος είναι και ο ίδιος εργαζόμενος στα Κλωστήρια Ναούσης, η διοίκηση ενημέρωσε το προσωπικό της ότι αν το θέμα δεν επιλυθεί μέχρι τις 4 Αυγούστου, οπότε λήγει και η περίοδος αναγκαστικής αδείας, τότε θα αναγκαστούν να κλείσουν το εργοστάσιο της περιοχής, το οποίο απασχολεί 600 άτομα.

Ήδη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και των εργατικών δικαιωμάτων τους. Για αύριο έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ενω πληροφορίες κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεις τοπικών βουλευτών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εταιρία δεν χρωστά δεδουλευμένα στους υπαλλήλους ούτε μίας ημέρας, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Τρεμπελή.

Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους συγκλίνουν κατ’ αρχήν στο ότι αρχές Αυγούστου λήγει κοινοπρακτικό δάνειο της εταιρίας μεγάλου ύψους.

Επίσης, από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι οι έως τώρα προσπάθειες εύρεσης ”κοινού τόπου” με τον όμιλο Λαναρά στο θέμα της αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων του δεν έχουν καρποφορήσει.

Και τούτο καθώς ορισμένες τράπεζες θεωρούν πως κανένα σχήμα χρηματοδότησης δεν θα είναι αποτελεσματικό, εάν δεν υπάρξει συνεισφορά και από τους βασικούς μετόχους του ομίλου.

Το euro2day.gr έχει ήδη αναζητήσει επικοινωνία με τον ίδιο τον κ. Θωμά Λαναρά, προκειμένου να δημοσιεύσει και τη δική του τοποθέτηση στα παραπάνω θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v