Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Στα 1,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη το Q1

Στα 1,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Ελινόιλ στο α' τρίμηνο έναντι 0,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ελινόιλ: Στα 1,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη το Q1
Στα 1,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας ΕΛΙΝΟΪΛ στο α' τρίμηνο έναντι 0,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΛΙΝΟΪΛ στο πρώτο τρίμηνο του 2010 ανήλθε σε € 222,7 εκατ. έναντι € 177,0 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009 καταγράφοντας αύξηση κατά 25,8%.
 
H αύξηση αυτή οφείλεται στις αυξημένες τιμές των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 αφού ο όγκος πωλήσεων σημείωσε μείωση της τάξεως του 4% ως συνέπεια της μειωμένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα ανεξαιρέτως.
 
Ωστόσο, η Εταιρία εξακολούθησε να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων το οποίο ενισχύθηκε συνολικά με την προσθήκη 15 νέων πρατηρίων ενώ απομακρύνθηκαν άλλα 8, (καθαρή αύξηση 7 πρατήρια) ώστε το δίκτυο της Εταιρίας να αριθμεί πλέον 580 πρατήρια πανελλαδικά.

Αυξημένα κατά 8,3% εμφανίζονται τα μικτά κέρδη του ομίλου, τα οποία ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 σε € 13,2 εκατ. έναντι € 12,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009. Σημαντική αύξηση καταγράφουν και τα υπόλοιπα στοιχεία κερδοφορίας συνέπεια του ανωτέρω θετικού αποτελέσματος, της συγκράτησης του λειτουργικού κόστους και της μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 44,7% και ανήλθαν σε € 2,9 εκατ. έναντι € 2,0 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) ανήλθαν σε € 1,8 εκατ. έναντι € 0,4 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009 ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε € 1,4 εκατ. έναντι € 0,3 εκατ..
 
Οπωσδήποτε, το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον επηρεάζει την καταναλωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ζήτησης. Τα νέα δεδομένα είναι πλέον εμφανή και στον κλάδο των πετρελαιοειδών και δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω μείωσης της ζήτησης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, η ΕΛΙΝΟΪΛ εντείνει τις προσπάθειες για αποτελεσματικότερο έλεγχο του κόστους και με εφόδια την άριστη υποδομή, την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση και την αφοσίωση στις βασικές αρχές της ποιότητας και αξιοπιστίας, παραμένει προσηλωμένη στους αναπτυξιακούς της στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v