Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία της Optronics με την Occam Networks

Η εταιρία OPTRONICS ανακοίνωσε την συνεργασία της με την OCCAM NETWORKS (Nasdaq: OCNW), για την διάθεση προϊόντων τεχνολογίας GPON και Active Ethernet.

Συνεργασία της Optronics με την Occam Networks
Η εταιρία OPTRONICS η οποία φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο των δικτύων οπτικών ινών, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την OCCAM NETWORKS (Nasdaq: OCNW), για την διάθεση προϊόντων τεχνολογίας GPON και Active Ethernet.

H OCCAM NETWORKS (www.occamnetworks.com) με έδρα την Santa Barbara-Καλιφόρνια, σχεδιάζει και κατασκευάζει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για δίκτυα πρόσβασης Νέας Γενιάς τα οποία βασίζονται κυρίως σε τεχνολογίες οπτικών ινών GPON και Active Ethernet.

Η τεχνολογία GPON (Passive Optical Network) επιτρέπει την κάλυψη μεγάλου αριθμού συνδρομητών κατευθείαν μέσω οπτικών ινών προσφέροντας ταχύτητα επικοινωνίας 2,4/1,2 Gbps και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες σε καλωδιώσεις.

Η τοπολογία PON συνδιάζει επικοινωνία σε 32 ή 64 συνδρομητές με μόνο ένα ζεύγος οπτικών ινών απο το καλώδιο κορμού του δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι ανάγκες σε νέες επενδύσεις δικτύων κορμού που αποτελούν και τα μεγαλύτερα μήκη και πλέον το σημαντικότερο τμήμα του δικτύου επικεντρώνεται στο ακραίο δίκτυο (last mile) το οποίο απαιτεί εγκατάσταση μόνο στα τελευταία δεκάδες η εκατοντάδες μέτρα κάνοντας έτσι δυνατή την ανάπτυξη δικτύων FTTH με ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο.

Επιπλέον η OCCAM NETWORKS διαθέτει προϊόντα FTTH Active Ethernet αλλα και τεχνολογίας ADSL-VDSL για να καλύπτει τις ανάγκες σύνδεσης συνδρομητών σε υφιστάμενα δίκτυα χαλκού για υπηρεσίες triple play.

Κύρια πλατφόρμα της OCCAM NETWORKS με την ονομασία multiservice access platform (MSAP) αποτελεί το σασί BLC6000 με δυνατότητα σύνδεσης 1536 συνδρομητών μέσω PON, 576 μέσω οπτικών ινών Point-to-Point 1Gbps, 576 μέσω χαλκού VDSL ή συνδιασμό αυτών σε κάθε 7U χώρο εγκατάστασης. Το Backbone επιτρέπει διασύνδεση ταχυτήτων 10, 20 ή 40 Gbps μεταξύ των MSAP ώστε να καλυφθεί πλήρως μια ολόκληρη πόλη ή πολλές περιοχές αποστάσεων μέχρι 80 Km μεταξύ τους.

Το σημαντικό πλεονέκτημα των προϊόντων είναι οτι ακόμα και τα μικρότερα μοντέλα για 48 έως 128 χρήστες χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες κάρτες με τα μεγαλύτερα προσφέροντας πλήρη λειτουργικότητα με χαμηλό κόστος. H OCCAM NETWORKS κατασκευάζει επίσης τερματικές συσκευές ΟΝΤs GPON για πλήρη λύση κάλυψης internet, τηλεφώνου και τηλεόρασης (αναλογική ή IPTV) ενώ όλα τα προϊόντα καλύπτονται απο το ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης OccamView™.

Οι λύσεις της OCCAM NETWORKS επιτρέππουν την ανάπτυξη των δικτύων των παρόχων σε νέες οικιστικές περιοχές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Δήμους και Κοινότητες, με μικρό οικονομικό κόστος.

Τα προϊόντα της OCCAM NETWORKS χρησιμοποιούνται ήδη απο πολλούς τηλεπικοινωνιακού παρόχους σε πολλές χώρες.

Η OPTRONICS, έχει παρουσιάσει και επιδείξει τα προϊόντα της OCCAM NETWORKS σε παρόχους οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοποριακές λύσεις της OCCAM NETWORKS καθώς η πλατφόρμα MSAP μπορεί να συνδιάζει όλες τις τεχνολογίες σε ένα σασί.

Η OPTRONICS συνδιάζοντας την πολυετή εμπειρία της σε κατασκευές δικτύων οπτικών ινών με την τεχνογνωσία της OCCAM NETWORKS προσφέρει πλέον πλήρεις λύσεις και κάλυψη των πελατών της τόσο σε καλωδιακό όσο και σε τηλεπικοινωνιακό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v