Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Επιχειρηματικός σχεδιασμός για το 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την απαιτούμενη απαρτία μετόχων, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Lavipharm στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Παιανία.

Lavipharm: Επιχειρηματικός σχεδιασμός για το 2010
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την απαιτούμενη απαρτία μετόχων, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Lavipharm στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Παιανία.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm κ. Θανάσης Λαβίδας, αναφερόμενος στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τόνισε:

"Μέσα στο μεταβαλλόμενο αυτό περιβάλλον, και λίγο πριν συμπληρώσουμε τα 100 χρόνια λειτουργίας, εμείς στη Lavipharm, έχουμε έγκαιρα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προσεκτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Προχωρούμε μπροστά με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη συνέχιση του ερευνητικού μας έργου, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και την ενδυνάμωση της διεθνούς μας παρουσίας".

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Ήδη μειώσαμε, και συνεχίζουμε να μειώνουμε, δραστικά τις δαπάνες διοικητικών, εμπορικών και παραγωγικών λειτουργιών. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε ουσιαστικά τον όγκο των εξαγωγών, με έμφαση στα δύο σημαντικότερα προϊόντα μας, το Nitrong και το Fentadur".

Μια σημαντική ανακοίνωση, που έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, είναι η έγκριση του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης Fentadur, μέσω της επικεντρωμένης διαδικασίας, σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες.

Αναμένεται η έκδοση εθνικών αδειών, που υπολογίζεται να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες ανάλογα με την κάθε χώρα. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εμπορική διάθεση του προϊόντος.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του 2009, ο κ. Χριστόδουλος Μανιάτης, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, καθώς και τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2010.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, αναφέρθηκε στην τάση εξομάλυνσης της αγοράς μετά την πρόσφατη μείωση των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων, όπου ήδη από τις αρχές Ιουνίου παρουσιάζεται αύξηση πωλήσεων σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v