Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλκόρ: Την έκδοση ομολογιακού 110 εκατ. από ΓΣ

Την έκδοση ομολογιακών δανείων, την απόσχιση του κλάδου “ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου” καθώς και την εκλογή του νέου ΔΣ ενέκριναν μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της Χαλκόρ στις 17/6 με απαρτία 67,06%.

Χαλκόρ: Την έκδοση ομολογιακού 110 εκατ. από ΓΣ
Την έκδοση ομολογιακών δανείων, την απόσχιση του κλάδου “ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου” καθώς και την εκλογή του νέου ΔΣ, ενέκριναν μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της Χαλκόρ στις 17/6 με απαρτία 67,06%.

Αναλυτικά η γενική συνέλευση της Χαλκορ ενέκρινε την εκλογή ως προσωρινού συμβούλου του κ. Νικόλαου Γαλέτα σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος κ. Ευστάθιου Στρίμπερ.

Εξέλεξε, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με θητεία ενός έτους, τους εξής:

1.ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ
2.ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΔΟΥΝΗ
3.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΣΑ
4.ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΖΗ, ανεξάρτητο μέλος
5.ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΑΛΕΤΑ, ανεξάρτητο μέλος
6.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΚΟΥΡΗ
7.ΧΡΗΣΤΟ - ΑΛΕΞΗ ΚΟΜΝΗΝΟ
8.ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΟ
9.ΕΥΤΥΧΙΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗ
10.ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ
11.ΤΑΣΟ ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ

Η θητεία των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αρχίζει από την επόμενη της εκλογής τους και λήγει την ημέρα σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2011.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους μέχρι του ποσού των Ευρώ 110.000.000, τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τράπεζες και εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τους ειδικότερους όρους και την διαδικασία έκδοσης των δανείων αυτών.

Επιπλέον η ΓΣ ενέκρινε, την απόσχιση του κλάδου «ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου» της εταιρείας και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική ΣΥΛΛ.ΑΝ . Η απόσχιση του κλάδου γίνεται για λόγους εσωτερικής αναδιοργάνωσης των παραγωγικών διαδικασιών της Χαλκόρ.


Η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2009 καθώς και των προοπτικών του για το 2010.

Αναλυτικά, οι εκπρόσωποι της εταιρίας τόνισαν ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών στην εγχώρια και Ευρωπαϊκή αγορά, και συγκεκριμένα την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, μειώθηκε ο όγκος πωλήσεων κατά 26,7%. Ωστόσο, ο Όμιλος Χαλκόρ πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς που κατείχε σε Ελλάδα και Δ. Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 679 εκατ. έναντι € 1.200 εκατ. το 2008 μειωμένος κατά 43,4%. Η εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου στην οποία και είναι επικεντρωμένη η περαιτέρω ανάπτυξη, αποτέλεσε το 69% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Σε επίπεδο κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 20,4 εκατ. έναντι € 3,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν το 2009 σε ζημιές € 19,4 εκατ. ή € 0,1913 ανά μετοχή έναντι ζημιών € 48,2 εκατ. ή € 0,4762 ανά μετοχή το 2008.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά στις σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Όμιλος σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και στην ποικιλία των προϊόντων που παράγει αλλά και στο εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεών του.

Παρουσιάστηκε επίσης το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου τα τελευταία χρόνια, όπου κατά το 2009 πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους € 28,8 εκατ. ενώ συνολικά την τελευταία δεκαετία έχουν πραγματοποιηθεί € 340 εκατ. περίπου. Οι επενδύσεις είναι προσανατολισμένες στην παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Κλείνοντας την παρουσίαση, έγινε αναφορά στα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2010 τα οποία επηρεάστηκαν αρνητικά από τη συμπίεση των περιθωρίων στις πωλήσεις εκτός Ελλάδας λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού και την απώλεια εσόδων από τη σημαντική επιδείνωση της εσωτερικής αγοράς.

Σχετικά με τις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, το σύνολο του 2010 αναμένεται να συνεχιστεί με αντίστοιχους ρυθμούς, δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Η προσοχή του Ομίλου Χαλκορ στρέφεται πλέον στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης όπου εμφανίζονται κάποια σημάδια ανάκαμψης. Στόχος είναι η ενίσχυση της δραστηριότητάς του εκτός Ελλάδας, σε νέες αγορές που δε δραστηριοποιούνταν έως τώρα καθώς και στην ενίσχυση των μεριδίων του στις παραδοσιακές αγορές του.

Ταυτόχρονα, καθώς τα κεφάλαια κίνησης παραμένουν υψηλή προτεραιότητα, και με δεδομένες υψηλότερες τιμές μετάλλων αλλά και υψηλότερες συνολικές πωλήσεις ο στόχος για τη χρονιά αυτή είναι η επίτευξη ουδέτερων λειτουργικών ταμειακών ροών για το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο