Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρωσύμβουλοι στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι Ενημερωτικές Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ευρωσύμβουλοι, σε συνεργασία με Δήμους και Επιμελητήρια στη Β. Ελλάδα, στο πλαίσιο πληροφόρησης για τα Προγράμματα Πράσινης Ανάπτυξης.

Η Ευρωσύμβουλοι στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης
Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι ανοικτές Ενημερωτικές Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ευρωσύμβουλοι, σε συνεργασία με Δήμους και Επιμελητήρια στη Β. Ελλάδα, στο πλαίσιο πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, για τα Προγράμματα Πράσινης Ανάπτυξης.
 
Κύριο θέμα των Εκδηλώσεων αποτελούν οι τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτών και επιχειρήσεων για επενδύσεις προς την κατεύθυνση της ενεργειακής οικονομίας και ασφάλειας καθώς και της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στις οικίες ή και βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.

Εκτενής αναφορά γίνεται στο "Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων", καθώς και στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον", από εξειδικευμένα στελέχη της Ευρωσύμβουλοι, με την πολύτιμη συμβολή εκπροσώπων της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

Επίσης, παρουσιάζονται τα Προγράμματα Πράσινης Επιχειρηματικότητας, που εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ, "Πράσινες Υποδομές 2010", "Πράσινη Επιχείρηση 2010" και "Πράσινος Τουρισμός", από έμπειρους Συμβούλους του Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις Εκδηλώσεις τιμούν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των Δήμων και των Επιμελητηρίων καθώς και εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αναφορά στις στρατηγικές και προτεραιότητες που έχουν τεθεί και άπτονται της πράσινης ανάπτυξης αλλά και στις ειδικότερες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις αναφορικά με τα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος των ενημερωτικών εκδηλώσεων είναι αφ' ενός η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης ως "μέσο" για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αφ' ετέρου η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο ως "ευκαιρία" για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επισημαίνεται, στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρίας ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Δήμοι Βέροιας, Σιθωνίας, Πολυγύρου, Μουδανίων, Μηχανιώνας, Σερρών, Καβάλας, Δράμας και Γιαννιτσών, καθώς και τα Επιμελητήρια Κιλκίς, Σερρών και Ξάνθης, με την πραγματοποίηση συνολικά δώδεκα (12) ημερίδων, από τις 7 Ιουνίου έως το τέλος του μήνα.
 
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, την Δευτέρα 21 Ιουνίου και την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 19.00μμ, στη Δράμα και στη Ξάνθη, αντίστοιχα, ενώ έπεται η διεξαγωγή Εκδήλωσης στον Δ. Γιαννιτσών, τη Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 19.00μμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v