Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Ανοικτή σε εξαγορές

Ανοικτή σε εξαγορές, με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων της και των μεγεθών της, είναι η Vivartia, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο δ/νων σύμβουλος της εταιρίας. Η Γ.Σ. ενέκρινε την απόσχιση 4 κλάδων της εταιρίας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Ανοικτή σε εξαγορές
Ανοικτή σε εξαγορές, με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων της και των μεγεθών της, είναι η Vivartia, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Διονύσης Μαλαματίνας, στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσής της. Για να συμπληρώσει ότι πραγματοποιεί επαφές, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα.

Στα θέματα της συνέλευσης εγκρίθηκε η δημιουργία ειδικού αποθεματικού 15,635 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα διατεθούν για τη δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας χυμών και για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου κατεψυγμένων τροφίμων.

Η γενική συνέλευση της Vivartia ενέκρινε την απόσχιση των 4 κλάδων της εταιρίας και την εισφορά τους σε ισάριθμες θυγατρικές.

Οι 4 εταιρίες που προέκυψαν από την απόσχιση είναι: Η Chipita, για την οποία εγκρίθηκε η πώληση σε κοινοπραξία που συνέστησε ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, κίνηση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, η Δέλτα Τροφίμων, η Μπάρμπα Στάθης καθώς και η Goody's.

Το νέο ΔΣ της εισηγμένης

Η VIVARTIA ανακοινώνει ότι κατόπιν της από 21.06.2010 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας αναφορικά με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Aνδρέας Ευάγγελου Βγενόπουλος, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
2. Διονύσιος Κωνσταντίνου Μαλαματίνας, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
3. Αρετή Γεωργίου Σουβατζόγλου, Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4. Φώτιος Δημητρίου Καρατζένης, Σύμβουλος, μη εκτελεστικό μέλος
5. Christophe Vivien του Francois, Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
6. Γεώργιος Ευστράτιου Ευστρατιάδης, Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
7. Σπυρίδων Ιωάννου Θεοδωρόπουλος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
8. Μάρκος Αποστόλου Φόρος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9. Αλέξανδρος Θεοδώρου Εδιπίδης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Επιπλέον, η VIVARTIA A.B.E.E. ανακοινώνει την σύνθεση της Επιτροπής Αμοιβών και Διαδοχής της Εταιρείας από τους κ.κ. Αρετή Σουβατζόγλου, Μάρκο Φόρο και Αλέξανδρο Εδιπίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v