Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΙΝΟΙΛ: Επιδείνωση μετά το α΄ τρίμηνο

"Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν εξαιρετικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το 2010" δήλωσε ο  CEO της Ελινόιλ κ. Ιωάννης Αληγιζάκης.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Επιδείνωση μετά το α΄ τρίμηνο
«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν εξαιρετικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το 2010. Το πρώτο τρίμηνο, η πτώση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά ήταν γύρω στο 2% και η ΕΛΙΝΟΪΛ κατάφερε να κινηθεί στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Κατά το δίμηνο όμως Απριλίου-Μαΐου το ποσοστό πτώσης πολλαπλασιάστηκε και οι ενδείξεις είναι ότι οι πτωτικοί ρυθμοί θα συνεχιστούν και στο επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη και την εταιρεία μας, η οποία θα προσπαθήσει να περιορίσει τις απώλειες μέσα από την αύξηση του δικτύου της».

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΙΝΟΪΛ, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Ιωάννης Αληγιζάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Euro2day.gr.

Πρατήρια και εξαγορές

«Κατά τα τελευταία χρόνια προσθέτουμε κάθε χρόνο γύρω στα 50-60 πρατήρια και κάπου τόσα θα προσθέσουμε και φέτος» ανέφερε ο κ. Αληγιζάκης, συμπληρώνοντας:

«Σήμερα στην αγορά προσφέρονται για πώληση 1.000 περίπου πρατήρια, κυρίως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Θα ήταν πολύ εύκολο για εμάς να διεκδικήσουμε μεγάλο αριθμό από αυτή τη μεγάλη δεξαμενή, ωστόσο δρούμε προσεκτικά προκειμένου να αποφύγουμε επισφάλειες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αγορά μετά το τέλος της κρίσης θα είναι πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Ο αριθμός των πρατηρίων θα υποχωρήσει γύρω στα 6.000 από 8.500 που είναι σήμερα, όπως επίσης περιορισμένος θα είναι και ο αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ως ΕΛΙΝΟΪΛ επίσης, κοιτάμε περιπτώσεις για εξαγορές άλλων εταιρειών, τώρα που οι αποτιμήσεις έχουν μειωθεί. Εμείς θέλουμε από μια τέτοια κίνηση να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας και δεύτερον η εταιρεία που θα εξαγοράσουμε να έχει παρόμοια φιλοσοφία με τη δικιά μας. Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετά δύσκολος, αλλά το κοιτάζουμε το θέμα», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΪΛ.

Μεγάλη προσοχή επίσης έχει δώσει η εισηγμένη εταιρεία στην αποφυγή επισφαλειών στο κομμάτι του βιομηχανικού καυσίμου: «Εδώ και ένα-δύο χρόνια έχουμε διακόψει τη συνεργασία με εταιρείες και κλάδου που είχαμε θεωρήσει ως επικίνδυνες. Λόγω αυτού -και σε αντίθεση με ανταγωνιστές μας- μέχρι σήμερα δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο αξιοσημείωτο θέμα επισφαλειών».

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, που θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 14η Ιουλίου. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι στη λήξη της συνεδρίασης της 9ης Ιουλίου και η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος από την 7η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v