Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ

Την μη καταβολή μερίσματος, την έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, την ακύρωση 200.633 ιδίων μετοχών καθώς και τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Μπήτρος στις 25/6 με απαρτία 77,2%.

Μπήτρος: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ
Την μη καταβολή μερίσματος, την έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, την ακύρωση 200.633 ιδίων μετοχών καθώς και τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Μπήτρος στις 25/6 με απαρτία 77,2%.

Αναλυτικά η γενική συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 

Τη μη καταβολή μερίσματος για την χρήση 2009. 

Την ακύρωση 200.633 ιδίων μετοχών της εταιρείας, με ονομαστική αξία € 1,51 η κάθε μία, οι οποίες αποκτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 11.07.2006 μέχρι και 25.06.2007 δυνάμει της από 30.06.2006 απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας σε συνδυασμό με την από 03.07.2006 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της και δεν πωλήθηκαν εντός τριετίας από την ημερομηνία απόκτησής τους.
 
Κατόπιν αυτών, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μειώθηκε κατά το ποσό € 302.955,83 με ακύρωση 200.633 μετοχών, ονομαστικής αξίας € 1,51 η κάθε μία και το σχετικό άρθρο 5 του καταστατικού της Εταιρείας τροποποιήθηκε ανάλογα. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετά τη μείωση αυτή ανέρχεται σε € 23.934.785,01 και διαιρείται σε 15.850.851 ονομαστικές μετοχές με ονομαστική αξία € 1,51 η κάθε μία. 

Επιπλέον, εγκρίθηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Εταιρεία δύναται να προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών που αντιπροσωπεύουν κατ' ανώτατο όριο 10% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, εντός χρονικής περιόδου 24 μηνών από την ημερομηνία της παρούσας Γενικής Συνέλευσης, ήτοι μέχρι την 25η Ιουνίου 2012.

Με βάση τη σημερινή διάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, μπορούν να αποκτηθούν 1.585.085 μετοχές της Εταιρείας κατ' ανώτατο όριο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κατώτατη τιμή αγοράς είναι € 0,30 (τριάντα λεπτά του ευρώ) ανά μετοχή και η ανώτατη τιμή αγοράς είναι € 3,00 (ευρώ τρία) ανά μετοχή.

Επισημαίνεται στο επενδυτικό κοινό ότι η υλοποίηση ενός εγκεκριμένου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών δεν είναι υποχρεωτική. Επομένως, η Εταιρεία δύναται, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, να μην υλοποιήσει το πρόγραμμα ή να προβεί σε αγορά μικρότερου αριθμού μετοχών από το ανώτατο όριο που ενέκρινε η παρούσα Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως είναι, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η συνδρομή των λοιπών σχετικών νομίμων προϋποθέσεων και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία θα συμμορφώνεται με τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 2273/2003 της Επιτροπής καθώς και με τις πρακτικές αγοράς που θεωρούνται αποδεκτές από τις εποπτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, ανακλήθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που είχε εγκριθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 26.06.2009, στο πλαίσιο του οποίου δεν αποκτήθηκαν ίδιες μετοχές της Εταιρείας μέχρι σήμερα.


Εξελέγη από τηv ετήσια Τακτική Γεvική Συvέλευση των μετόχων της Μπήτρος με διετή θητεία, συvήλθε σε συvεδρίαση αυθημερόν, και αποφάσισε την συγκρότησή του σε σώμα ως εξής:

(1) Παναγιώτης Μπήτρος του Ιωάννη, επιχειρηματίας, εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος.
(2) Πελαγία σύζυγος Παναγιώτη Μπήτρου, το γένος Ιωάννη Σαμιώτη, επιχειρηματίας, εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος.
(3) Ιωάννης Μπήτρος του Παναγιώτη, επιχειρηματίας, εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων
Σύμβουλος.
(4) Λήδα Μπήτρου του Παναγιώτη και της Πελαγίας, κλινική ψυχολόγος, εκτελεστικό μέλος.
(5) Κωνσταντίνος Καλαβρός του Φραγκίσκου, καθηγητής πανεπιστημίου, μη εκτελεστικό μέλος.
(6) Κωνσταντίνος Καστρινάκης του Στυλιανού, σύμβουλος επιχειρήσεων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
(7) Γεώργιος Μπήτρος του Κωνσταντίνου, καθηγητής πανεπιστημίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Τέλος, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού και ειδικότερα η διεύρυνση του εταιρικού σκοπού με την προσθήκη δραστηριότητας που αφορά στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας παραμένει ακατάβλητη ως έχει, η δε ως άνω επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας δεν αναμένεται ότι θα επιδράσει σημαντικά στην οικονομική της κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v