Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» από την Blue Star

Με οδηγό τον ήλιο και προορισμό τους κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών η Blue Star Ferries, άνοιξε πλώρη προς Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Ηρακλειά για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιοπροστασία».

Πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» από την Blue Star
Με οδηγό τον ήλιο και προορισμό τους κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, άνοιξε πλώρη προς Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Ηρακλειά για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιοπροστασία», με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τον κίνδυνο από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Η Blue Star Ferries, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους» και με τους αγροτικούς γιατρούς των νησιών, διοργάνωσε δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες, με στόχο να πληροφορήσει τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητά της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης. Οι επισκέψεις στα νησιά πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2010.

Συνολικά εξετάστηκαν 170 άτομα ενήλικες και παιδιά, ενώ πολλά περισσότερα παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες, στις οποίες ο πληθυσμός έμαθε για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Για το σκοπό αυτό η Blue Star Ferries διένειμε στους κατοίκους των νησιών ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία, με αναφορά και στους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης. Τα έντυπα διανέμονται επίσης στα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία της εταιρείας και στα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» αποτελεί συνέχεια της δράσης που η Blue Star Ferries υλοποίησε το 2008 στα νησιά Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο και Αστυπάλαια και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Attica Group που τιτλοφορείται «Με προορισμό εσάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v