Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοτέρ:Χάνει σύμβαση για Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Χάνει τελικά η τεχνική εταιρία ΒΙΟΤΕΡ τη σύμβαση των 42 εκατ. ευρώ που υπέγραψε το 2007 για την κατασκευή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο Φιξ επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Βιοτέρ:Χάνει σύμβαση για Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Χάνει τελικά η τεχνική εταιρία Βιοτέρ τη σύμβαση των 42 εκατ. ευρώ που υπέγραψε το 2007 για την κατασκευή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο Φιξ επί της Λεωφόρου Συγγρού, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε η εισηγμένη κατά της απόφασης του φορέα υλοποίησης του έργου να την κηρύξει έκπτωτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος του έργου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, είχε κηρύξει έκπτωτη τη Βιοτέρ εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρξαν στην εκτέλεση των εργασιών μετασκευής του παλαιού κτιρίου Φιξ.

Το έργο, βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2007, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί δύο χρόνια αργότερα (το καλοκαίρι του 2009 δηλαδή), όμως μέχρι τότε είχε υλοποιηθεί μόλις ένα μικρό μέρος των εργασιών.

Έτσι, ο κύριος του έργου προχώρησε στην έκπτωση της Βιοτέρ από τη σύμβαση, ενώ η δικαστική απόφαση να μη γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της εισηγμένης δίνει πλέον τη δυνατότητα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την εύρεση κατασκευαστή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη Βιοτέρ, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης νέων έργων και της μη καταβολής των οφειλών του Δημοσίου για συμβάσεις που έχει ήδη εκτελέσει.

Η απάντηση της Βιοτέρ

Αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο για το έργο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, έχουμε να γνωρίσουμε τα εξής :

Στις 18.01.2010 εκδικάσθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της "ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε." κατά του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Ε.Μ.Σ.Τ.).

Η απόφαση αναμενόταν για πλέον των έξι μηνών. Πληροφορηθήκαμε και εμείς από τα δημοσιεύματα ότι βγήκε απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων.

Το νομικό επιτελείο το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της εταιρείας μας και έχοντας άπειρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει την κύρια αγωγή εναντίον του Ε.Μ.Σ.Τ. προκειμένου να λυθεί οριστικά η μεταξύ του Ε.Μ.Σ.Τ. και της "ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε." αντιδικία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v