Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Δημοσίευσε την αποτίμηση των εισφορών

H Centric ανακοίνωσε ότι έλαβε τη συναίνεση της ελεγκτικής εταιρίας HBP Ορκωτοί Ελεγκτές και της εταιρίας USMAR Management προκειμένου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την έκθεση αποτίμησης των υπό εισφορά μετοχών.

Centric: Δημοσίευσε την αποτίμηση των εισφορών
H Centric ανακοίνωσε ότι έλαβε τη συναίνεση της ελεγκτικής εταιρίας HBP Ορκωτοί Ελεγκτές-Λογιστές ΕΠΕ και της εταιρίας USMAR Management Ltd προκειμένου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την έκθεση αποτίμησης των υπό εισφορά μετοχών υπό την προϋπόθεση της μη δημοσιοποίησης ευαίσθητων επιχειρηματικών δεδομένων της USMAR.

Η προαναφερόμενη αποτίμηση θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.centric.gr).

Η εταιρία θα ενημερώσει αμελλητί ως προς τις εξελίξεις αναφορικά με τις συναινέσεις των εταιριών BDO Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική ΑΕ και CD MEDIA AE για τη δημοσίευση της σχετικής αποτίμησης.

Τι δηλώνει ο ΣΕΔ

"Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, αισθάνεται δικαιωμένος από την διακοπή της 2ης επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της Centric Πολυμέσα Α.Ε.

Η διοίκηση της εταιρείας, αν και ήλεγχε την πλειοψηφία των παριστάμενων μετοχών, αναγκάστηκε από την ισχυρή επιχειρηματολογία του ΣΕΔ και την αντίδραση μετόχων μειοψηφίας να διακόψει τη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 16.00, ώστε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εταιρείας κάποια πληροφοριακά στοιχεία για τις υπό εξαγορά εταιρείες!

Ο ΣΕΔ δια των εκπροσώπων του, Χρήστου Σαμαρά Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ.
και Γιώργου Κόκκα, Νομικού Συμβούλου, παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση απόπειρα αποτίμησης των εταιρειών που εισφέρουν εταιρικά μερίδια (όσο αυτό ήταν εφικτό με τα ελάχιστα διαθέσιμα στοιχεία), δύο εκ των εγκυροτέρων αναλυτών της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, του Κωνσταντίνου Βέργου,(Προέδρου της ΕΕΠΑΜΑ) και του Μάνου Χατζηδάκη, η οποία είχε δημοσιευθεί ήδη στον οικονομικό τύπο.

Οι εκτιμήσεις των δύο ως άνω αναλυτών, συμφώνησαν ότι οι πραγματικές αποτιμήσεις των δύο εταιρειών που εισφέρουν μερίδια είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που παρουσιάζει η διοίκηση της Centric Πολυμέσα Α.Ε.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αν και εξαγοράζονται σημαντικότατα ποσοστά κανένας μέτοχος των υπό εξαγορά εταιρειών δεν εμφανίστηκε στην Γεν. Συνέλευση της Centric Πολυμέσα Α.Ε. για να παρουσιάσει την εταιρεία του και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις των μετόχων.

Εξ ίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν για διευκρινήσεις και οι ορκωτοί ελεγκτές που έκαναν τις αποτιμήσεις

Δυστυχώς, η εταιρεία σήμερα, ανακοίνωσε επικαλούμενη τυπικούς λόγους, ότι δεν θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της πληροφοριακά στοιχεία για τις υπό εξαγορά εταιρείες εντός της προθεσμίας που δεσμεύθηκε , αλλά όταν και εάν συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες εταιρίες.

Ο ΣΕΔ μετά και αυτή την εξέλιξη αισθάνεται υποχρεωμένος για άλλη μια φορά να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, να ελέγξουν τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με την νομιμότητα των ενεργειών που συνοδεύουν την εν λόγω Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

1.Τα οικονομικά στοιχεία των εισφερόμενων εταιρειών.
2.Ποια φυσικά πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την κάθε μία εξ αυτών.
3.Αν υπάρχει οικονομική σχέση μεταξύ των μετόχων των υπό εξαγορά εταιρειών και κάποιων εκ των μετόχων της Centric Πολυμέσα Α.Ε.
4.Αν η USMAR Management Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους, είναι εταιρεία εν λειτουργία, ή απλώς μια εταιρεία-σφραγίδα.

Στα πλαίσια του Μετοχικού Ακτιβισμού, οι εκπρόσωποι του ΣΕΔ θα είναι παρόντες και στην Γεν. Συνέλευση της Centric Πολυμέσα Α.Ε. την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Καλούμε όλους τους μετόχους της εταιρείας να δώσουν το παρόν και με επιχειρήματα, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μετόχων μειοψηφίας"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v