Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοτέρ: Διευκρινίσεις για τη σύμβαση με το ΕΜΣΤ

Στα 24,5 εκατ. ανέρχεται η αξία της σύμβασης με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επισημαίνει προς την Κεφαλαιαγορά με επιστολή της η Βιοτέρ, τονίζοντας ότι η απώλεια της σύμβασης δημιουργεί προσωρινή ζημία ύψους 11,3 εκ.

Βιοτέρ: Διευκρινίσεις για τη σύμβαση με το ΕΜΣΤ
Στα 24,5 εκατ. ανέρχεται η αξία της σύμβασης με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επισημαίνει προς την Κεφαλαιαγορά με επιστολή της η Βιοτέρ, τονίζοντας ότι η απώλεια της σύμβασης δημιουργεί προσωρινή ζημία ύψους 11,3 εκ. συνεπεία πληρωμής των εγγυητικών της επιστολών, η οποία ήδη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις πληρώτριες τράπεζες,  προς τις οποίες δόθηκαν ανάλογες εξασφαλίσεις.

Αναλυτικά τονίζει ότι το χρεωστικό υπόλοιπο από τον λογαριασμό "Έσοδα εισπρακτέα" περίπου 4.500.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο κόστος του έργου που δεν έχει μεταφερθεί μέχρι σήμερα στα αποτελέσματα.

Ακόμα, το χρεωστικό υπόλοιπο 1.325.333,86 ευρώ από το λογαριασμό "Πελάτες" από τιμολογήσεις έργων που δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα. Πιστωτικό υπόλοιπο 2.330.284,57 ευρώ από υπόλοιπο προκαταβολής έργου που δεν έχει αποσβεσθεί μέχρι σήμερα.

Τα ως άνω ποσά δεν θα βαρύνουν τα αποτελέσματα της παρούσας χρήσης, αλλά θα καταχωρηθούν στον λογαριασμό επίδικες απαιτήσεις, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.
 
Τα ανωτέρω ποσά θα αναζητηθούν έντοκα μέσω της τακτικής δικαιοσύνης.

(γ) Η αξία του ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία μας είναι 125.200.000,00 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο μετά την έκπτωση της εταιρείας δεν υπολογίζεται στο ανεκτέλεστο.

(δ) Συμπληρωματικά τονίζει τα εξής:

Η Βιοτέρ αναφορικά με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κατέθεσε την από 2.12.2009 αίτησή της ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) δια της οποίας αιτήθηκε

α. να ανασταλεί η ισχύς της από 5.11.2009 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ δυνάμει της οποίας οριστικοποιήθηκε η έκπτωση της εταιρείας μέχρι την έκδοση απόφασης επί ασκηθεισομένης αγωγής μας για την αναγνώριση της ακυρότητας της ανωτέρω απόφασης και

β. να απαγορευθεί προσωρινώς στο ΕΜΣΤ να εισπράξει τις απορρέουσες απαιτήσεις του από τις εγγυητικές επιστολές του έργου μέχρι την έκδοση απόφασης επί ασκηθεισόμενης αγωγής μας για την αναγνώριση της ακυρότητας της από 5.11.2009 αποφάσεως του, αιτούμενη παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την συζήτηση της προαναφερομένης αιτήσεως.

Μετά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ο Πρόεδρος Υπηρεσίας, χορήγησε την από 7.12.2009 προσωρινή διαταγή δια της οποίας ανέστειλε την ισχύ της από 5.11.2009 αποφάσεως του ΔΣ του ΕΜΣΤ και απαγόρευσε προσωρινώς στο ΕΜΣΤ να εισπράξει τις απορρέουσες απαιτήσεις του από τις αναφερόμενες εγγυητικές επιστολές μέχρι την ημερομηνία συζητήσεως της αιτήσεως η οποία ορίσθηκε την 18η.1.2010.
 
Η ως άνω προσωρινή διαταγή διατηρήθηκε από το Δικαστήριο μετά την εκδίκαση της αιτήσεως μέχρι την έκδοση αποφάσεως επ΄αυτής, εξεδόθη δε τελικώς μετά την παρέλευση έξη μηνών, η υπ' αρ. 5835/15.7.2010 απορριπτική απόφαση.

Συνεπώς καθόλο το χρονικό διάστημα από 7.12.2009 έως και 15.7.2010 υφίστατο η αναστολή ισχύος της από 5.11.2009 αποφάσεως του ΔΣ του ΕΜΣΤ και των έννομων συνεπειών αυτής.
 
Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσωρινά μόνο ισχύ και δεν επηρεάζει την έκβαση της κύριας υπόθεσης κι η εταιρεία μας θα προβεί άμεσα στην κατάθεση αγωγής ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου για την αναγνώριση της ακυρότητας της ως άνω απόφασης του Δ.Σ του ΕΜΣΤ, ταυτόχρονα δε προχωρά σε εκκαθάριση του συγκεκριμένου έργου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της, καθώς και αποζημιώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v