Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοτέρ: Μάχη οπισθοφυλακής για Μουσείο Τέχνης

Να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ζημιωθεί λιγότερο, επιδιώκει πλέον η ΒΙΟΤΕΡ σε σχέση με την έκπτωσή της από τη σύμβαση κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο Φιξ επί της Λ. Συγγρού.

Βιοτέρ: Μάχη οπισθοφυλακής για Μουσείο Τέχνης
Να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ζημιωθεί όσο λιγότερο γίνεται, επιδιώκει πλέον η εταιρία Βιοτέρ σε σχέση με την έκπτωσή της από τη σύμβαση κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο Φιξ επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Για τον λόγο αυτόν, η εταιρία -όπως έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση στις χρηματιστηριακές αρχές- θα καταθέσει αγωγή για την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. του μουσείου να την κηρύξει έκπτωτη από τη σύμβαση, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και σε εκκαθάριση του συγκεκριμένου έργου και σε διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Η τεχνική εταιρία υποστηρίζει ότι η απώλεια της σύμβασης θα της δημιουργήσει προσωρινά ζημίες ύψους 11,3 εκατ. ευρώ εξαιτίας της πληρωμής των εγγυητικών επιστολών που έχουν καταπέσει.

Επιπλέον, τονίζει πως έχει ζημιωθεί κατά 8,1 εκατ. ευρώ (κόστος εργασιών), ποσό που όμως δεν θα βαρύνει τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης αλλά θα καταχωριστεί στον λογαριασμό επίδικες απαιτήσεις μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με την εταιρία, θα επιδιωχθεί η επιστροφή του ποσού αυτού έντοκα.
Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την εισηγμένη, η οποία κάθε άλλο παρά ευνοείται από τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η Βιοτέρ, όπως οι περισσότερες τεχνικές εταιρίες, αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλών του Δημοσίου για εκτελεσμένα δημόσια έργα (η διοίκησή της υποστηρίζει πως οι οφειλές του Δημοσίου αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ) αλλά και λόγω της έλλειψης νέων έργων.
 
Έτσι, στην παρούσα φάση δεν έχει την πολυτέλεια δέσμευσης χρηματικών ποσών, ακόμη κι αν κερδίσει τη δικαστική διαμάχη σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v