Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικές Εκδόσεις: «Μικρό καλάθι» για το β΄ 6μηνο

Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών στα έσοδα κυκλοφορίας και μεγαλύτερη στα έσοδα από διαφημίσεις σημείωσαν οι Αττικές Εκδόσεις κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο.

Αττικές Εκδόσεις: «Μικρό καλάθι» για το β΄ 6μηνο
Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών στα έσοδα κυκλοφορίας και μεγαλύτερη στα έσοδα από διαφημίσεις σημείωσαν οι Αττικές Εκδόσεις κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, με αποτέλεσμα το σύνολο των εσόδων του εισηγμένου Ομίλου να υποχωρήσει κατά 9% (στα 33,8 από 37,2 εκατ. ευρώ).

Παρά τον περιορισμό που σημειώθηκε στο σκέλος των δαπανών, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) του πρώτου εξαμήνου υποχώρησαν από το 1,2 εκατ. στα 533 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε ζημίες 651 χιλ. έναντι κερδών 55 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ταμιακές ροές ήταν θετικές και ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου να περιοριστεί σε σχέση με την εικόνα της 31ης Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου οι τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 20,7 εκατ. ευρώ και τα διαθέσιμα στα 12,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την μελλοντική πορεία του Ομίλου, θέση της διοίκησης είναι ότι «η ευρύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες εκτιμήσεις, τουλάχιστον για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης».

Από την άλλη πλευρά όμως, και παρά τις επιπτώσεις από την οικονομική συγκυρία, η διοίκηση των Αττικών Εκδόσεων εκτιμά ότι ο Όμιλος «θα διατηρήσει τη σημαντική οικονομική θέση που κατέχει στο χώρο των εκδόσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v