Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Ζημιές έναντι κερδών στο εξάμηνο

Στα 102 χιλ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές στα αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου της Μοτοδυναμικής στο α΄εξάμηνο έναντι κερδών 510 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Μοτοδυναμική: Ζημιές έναντι κερδών στο εξάμηνο
Στα 102 χιλ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές στα αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου της Μοτοδυναμικής στο α΄εξάμηνο έναντι κερδών 510 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Αναλυτικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Μοτοδυναμική μειώθηκε κατά 25% και ανήλθε σε 27.2 εκατ.ευρώ, έναντι 36.2 εκατ.ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 26.2 εκατ.ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 5.8 εκατ.ευρώ, έναντι 7.9 εκατ.ευρώ πέρυσι.

Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 698 χιλ. ευρώ έναντι 1.6 εκατ.ευρώ πέρυσι, το δε αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθε σε -102 χιλ. ευρώ, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 510 χιλ. ευρώ.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον Κλάδο Δικύκλων οι πωλήσεις εμφάνισαν μείωση κατά 35% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 13.8 εκατ. ευρώ, εκπροσωπώντας το 51% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε σε 18,3% έναντι 17,4% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στον Κλάδο Προϊόντων Θάλασσας οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 6.6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών πωλήσεων. Σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 16,7%. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 21,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού 25,3%.

Στον Κλάδο Συμπληρωματικών Προϊόντων που περιλαμβάνει ελαστικά, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες, οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 6.8 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας ελαφρά μείωση 4% και εκπροσωπούν το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μικτό περιθώριο κέρδους υποχώρησε ελαφρά σε 27,6% έναντι 30,6% πέρυσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος.Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε : Η πρωτόγνωρη έλλειψη καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Τα αποτελέσματά μας αντικατοπτρίζουν αυτή τη ζοφερή οικονομική συγκυρία.

Η συνεχής προσαρμογή στην διαμορφούμενη πραγματικότητα μέσω της μείωσης των γενικών εξόδων, αλλά και του κεφαλαίου κίνησης, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Παράλληλα με τη διαμόρφωση μιας υγιούς και διατηρήσιμης βάσης, προσβλέπουμε σε δυνητικές ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v