Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΙΟΤΕΡ: Επιφύλαξη ορκωτού για ρευστότητα

"Η εταιρία αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο ρευστότητας", αναφέρει ο ορκωτός ελεγκτής για τη ΒΙΟΤΕΡ. "Μη αξιόπιστο πελάτη" χαρακτηρίζει η διοίκηση το ελληνικό δημόσιο.

ΒΙΟΤΕΡ: Επιφύλαξη ορκωτού για ρευστότητα
"Η εταιρία αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο ρευστότητας. Η συνέχιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του κινδύνου ρευστότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρίας τελεί υπό τις προϋποθέσεις της δυνατότητας για μελλοντική επίτευξη των δεσμευτικών οικονομικών επιδόσεων και της διασφάλισης αναχρηματοδοτικών πόρων", αναφέρει ο ορκωτός ελεγκτής για τη Βιοτέρ.

Σε άλλο σημείο των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων της επιχείρησης επισημαίνεται: "Η εταιρία δεν τηρεί τις τιμές των προκαθορισμένων χρηματοοικονομικών δεικτών ληφθέντων ομολογιακών δανείων ποσού 14,611 εκατ. ευρώ εντός των προκαθορισμένων ορίων. Η συνέχιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του κινδύνου ρευστότητας και η επιτυχής ολοκλήρωση των διεργασιών για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού κρίνονται καθοριστικής σημασίας παράγοντες για τη διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ομίλου και της εταιρίας στο μέλλον".

Η διοίκηση της εισηγμένης παραδέχεται ότι ο κίνδυνος ρευστότητας είναι διατηρήσιμος, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό δημόσιο "μη αξιόπιστο πελάτη". Ωστόσο, δηλώνει ότι "ο κίνδυνος ρευστότητας είναι διαχειρίσιμος, διότι ακόμη έχουμε τη στήριξη των τραπεζών, που μας εξασφαλίζουν την πρόσβαση στα απαιτούμενα κεφάλαια για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και του ομίλου".

Το θέμα της Βιοτέρ αποτελεί μία ακόμη περίπτωση κατασκευαστικής που πέρα από την οικονομική κρίση και την έλλειψη έργων έχει υψηλές απαιτήσεις από το ελληνικό δημόσιο για εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί.

Ο ορκωτός ελεγκτής ακόμα επισημαίνει το γεγονός ότι η Βιοτέρ δεν διενήργησε πρόβλεψη για δικαστική διένεξή της με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ύψους 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ορκωτό, "λόγω της πολυδιάστατης φύσης του θέματος και της απροσδιόριστης νομικής έκβασης της υπόθεσης αυτής που θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη η εκτίμηση της ενδεχόμενης επιβάρυνσης δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί αξιόπιστα στο παρόν στάδιο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v