Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Αύξηση μεγεθών, μέρισμα 0,03 ευρώ

Αύξηση 70% και 10%, αντίστοιχα, σημείωσαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της Εβροφάρμα το α’ τρίμηνο του 2002, ενώ η πρόταση για το μέρισμα είναι 0,03 ευρώ. Για την επόμενη διετία προγραμματίζονται επενδύσεις 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετέχει στο διαγωνισμό για την πώληση της Αγνό.

Αύξηση της τάξης του 70% σημείωσαν οι πωλήσεις της Εβροφάρμα το α’ τρίμηνο του 2002, καθώς από 2,48 εκατ. ευρώ κατά το περσινό τρίμηνο ανήλθαν στα 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 10% αυξήθηκαν τα κέρδη.

Εκτιμάται, ότι ο ετήσιος τζίρος της εταιρίας θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ στο 5% των συνολικών πωλήσεων αναμένεται να διαμορφωθούν οι εξαγωγές.



Για τη χρήση του 2001, η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

Οι επενδύσεις της εταιρίας κατά το 2001 ανήλθαν στα 3,2 εκατ. ευρώ και αφορούν :

α)Κτιριακές υποδομές για το νέο Διοικητικό και Εμπορικό κέντρο στην Αλεξανδρούπολη που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί και τις νέες εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το νέο κέντρο πωλήσεων της εταιρίας.

β) Νέα φορτηγά ψυγεία για την ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων

γ)Μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό.

Οι νέες επενδύσεις, ύψους 8,8 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν και να αναπτύξουν σύμμετρα την υπάρχουσα δομή της εταιρίας. Ήδη υποβλήθηκε σχετικός φάκελος και αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Γεωργίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι η εισηγμένη, μέσω του συμβούλου της Deloitte & Τouche, θα συμμετάσχει στην β΄ φάση της διαδικασίας πώλησης της Αγνό, η οποία περιλαμβάνει και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v