Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΛΥΔΑ: Αύξηση 18,64% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

Με αύξηση 18,14% των πωλήσεων στα 2,182 εκατ. ευρώ και 18,64% των κερδών προ φόρων στα 593 χιλιάδες ευρώ, έκλεισε το α’ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης για την εταιρία ΙΛΥΔΑ Πληροφορική.

ΙΛΥΔΑ: Αύξηση 18,64% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου
Με αύξηση 18,14% των πωλήσεων και 18,64% των κερδών προ φόρων έκλεισε το α’ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης για την εταιρία ΙΛΥΔΑ Πληροφορική.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ρυθμοί ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν το β’ εξάμηνο του 2004, για τους εξής λόγους:

* Η εταιρεία υλοποιεί σημαντικό αριθμό έργων πληροφορικής που ήδη ενταχθεί στον 2ο κύκλο που ”επιχειρείτε ηλεκτρονικά”.

* Το β΄ εξάμηνο κάθε οικονομικής χρήσης πραγματοποιείται κατά κανόνα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρίας.

* Στο α’ εξάμηνο του 2004 τακτοποίησε το σύνολο των φορολογικών της υποχρεώσεων που προέκυψαν από τους φορολογικούς ελέγχους μέχρι και την οικονομική χρήση του 2003.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας στο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 18,14% και ανήλθε στα 2,182 εκατ. ευρώ έναντι 1,847 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2003.

Τα κέρδη προ φόρων βελτιώθηκαν 18,64% και διαμορφώθηκαν στα 593 χιλιάδες ευρώ έναντι 500 χιλιάδες ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση 30% και διαμορφώθηκαν σε 1,08 εκατ. ευρώ έναντι 828 χιλιάδων ευρώ το α’ εξάμηνο του 2003. Οι αποσβέσεις ανήλθαν στο ποσό των 484 χιλιάδων ευρώ έναντι 323 χιλιάδων ευρώ το α’ εξάμηνο του 2003.

Τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση ότι οι επενδύσεις του πάγιου ενεργητικού (ανάπτυξη λογισμικού) για την τρέχουσα περίοδο ανήλθαν σε 1,281 εκατ. ευρώ, ποσό περίπου διπλάσιο του αντίστοιχου που αναφέρονται στον πίνακα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου του Ενημερωτικού Δελτίου για την εισαγωγή της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι επενδύσεις σχετίζονται με την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων που απευθύνονται κυρίως στις κάθετες αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρία και συγκεκριμένα, του κλάδου διακίνησης φαρμάκων (φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), των δημοσίων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και της διαχείρισης καρτών καταναλωτών και ηλεκτρονικού εμπορίου (VitaCard).

Επίσης, ο τραπεζικός δανεισμός είναι μηδενικός, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ύψους 1,669 εκατ. ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες και αποτελούν μόλις το 1/4 των ιδίων κεφαλαίων (δηλαδή τα ίδια κεφάλαια είναι τέσσερις φορές περισσότερα από το σύνολο των υποχρεώσεων).

Τα διαθέσιμα και τα repos ανέρχονται σε 2,975 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις της εταιρίας είναι 2,420 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι το α’ εξάμηνο του 2004 ολοκληρώθηκε επίσης ο φορολογικός έλεγχος μέχρι και την χρήση 2003. Η διοίκηση της εταιρίας επέλεξε να τακτοποιήσει και να εξοπλήσει άμεσα το σύνολο των φορολογικών της υποχρεώσεων, που προέκυψαν από τους εν λόγω ελέγχους, ύψους 48.017,17 ευρώ χωρίς να προβεί σε ρύθμιση και να μεταφέρει τη σχετική επιβάρυνση σε μελλοντικές περιόδους. Τονίζεται, πως χωρίς αυτή την επιβάρυνση ο πραγματικός ρυθμός που αναπτύσσεται η κερδοφορία της ΙΛΥΔΑ Πληροφορική είναι 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v