Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Δημιουργία Θερμοκοιτίδας στο Qatar

Μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Θερμοκοιτίδας στο Qatar, ανατέθηκε στον Όμιλο Ευρωσύμβουλοι, από το Qatar Science Foundation, μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Νέο έργο στο Βέλγιο.

Ευρωσύμβουλοι: Δημιουργία Θερμοκοιτίδας στο Qatar
Μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Θερμοκοιτίδας στο Qatar, ανατέθηκε στον Όμιλο Ευρωσύμβουλοι, από το Qatar Science Foundation, μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο που θα υλοποιηθεί από την θερμοκοιτίδα i4G SΑ και την θυγατρική του Ομίλου στο Bahrain, Euroconsultants DTM, αφορά την δημιουργία μιας νέας Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων σε θέματα τεχνολογίας και διαχείρισης γνώσης αλλά και σε παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες της περιοχής.

Η μελέτη αποτελεί το πρώτο στάδιο ύψους 70.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του Ομίλου στο έργο της δημιουργίας της Θερμοκοιτίδας αλλά και την μετέπειτα διαχείρισή της. Το Qatar Science Foundation που έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό Τεχνολογικό Πάρκο, στοχεύει με το έργο αυτό, να ενισχύσει τις εθνικές υποδομές της χώρας για την ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στο Βέλγιο, η θυγατρική της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., First Elements Euroconsultants Ltd με έδρα την Κύπρο, επιλέχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό από την Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας, ως Συντονιστικός Φορέας του Δικτύου Erasmus for Young Entrepreneurs που αποτελείται από περισσότερους από 40 Ενδιάμεσους Φορείς Διασύνδεσης στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων (EUROCHAMBERS).

Ο Συντονιστικός Φορέας θα αναλάβει τον συντονισμό του Δικτύου Erasmus for Young Entrepreneurs, που σκοπό έχει να προωθήσει την κινητικότητα νέων ευρωπαίων επιχειρηματιών με στόχο την απόκτηση Ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Όπως επισημαίνεται, αναμένεται εντός των δύο ετών της σύμβασης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα άνω των 2000 επισκεπτών νέων επιχειρηματιών και αντίστοιχα 2000 οικοδεσποτών έμπειρων επιχειρηματιών που θα δέχονται για μικρές περιόδους τους νέους επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον θα διεξαχθεί και διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικού σχεδίου κατά τον οποίο τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.

Η υλοποίηση του έργου, διάρκειας 24 μηνών, αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2011, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 264.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v