Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Ζημιές έναντι κερδών στη χρήση 2009 -2010

Επηρεασμένα από την κρίση εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI, για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30/6/2010. Κάμψη κύκλου εργασιών κατά 7,6% και ζημιές μετά τους φόρους.

CPI: Ζημιές έναντι κερδών στη χρήση 2009 -2010
Επηρεασμένα από την κρίση εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI, για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30/6/2010. Κάμψη κύκλου εργασιών κατά 7,6%. Μείωση κερδών προ φόρων κατά 86,5% και ζημιές μετά τους φόρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας CPI για το δωδεκάμηνο 1/7/2009 - 30/6/2010, ανήλθε σε ευρώ 21.424 χιλ. από ευρώ 23.188 χιλ. κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, παρουσιάζοντας μείωση 7,6%, λόγω αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής, λόγω απαγκίστρωσης του Ομίλου από προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλού μικτού κέρδους και λόγω σημαντικής μείωσης της ζήτησης προϊόντων από τα μέσα Φεβρουαρίου 2010.
 
Αντιθέτως τα έσοδα από Υπηρεσίες κατά το διαρρεύσαν δωδεκάμηνο ανήλθαν σε 5.349 χιλ., έναντι 4.575 χιλ. την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας, μεσούσης της Οικονομικής κρίσης, αύξηση 16,9%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε οριακά και ανήρθε σε 26,3% έναντι 26,13% την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), σημείωσαν μείωση κατά 30,8% και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1.050 χιλ από ευρώ 1.518 χιλ κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, ενώ τα κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 40 χιλ.
έναντι κερδών ευρώ 297 χιλ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσιάζοντας μείωση 86,5%.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε ζημιά 203 χιλ έναντι κερδών ευρώ 188 χιλ την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Τέλος, οι δανειακές υποχρεώσεις της Εταιρείας αυξήθηκαν ελαφρά (3%) ανερχόμενες σε ευρώ 4.727 χιλ έναντι ευρώ 4.575 χιλ στις 30/6/2009, ενώ η συνεισφορά των εσόδων από υπηρεσίες στα συνολικά έσοδα της Εταιρείας αυξήθηκε από 19,7% την προηγούμενη χρήση, σε 25,0% στην παρούσα χρήση.
 
Να σημειωθεί ότι στην παρούσα χρήση ολοκληρώθηκε ο τακτικός φορολογικός έλεγχος όλων των ανέλεγκτων χρήσεων, τόσο της CPI AE μέχρι τις 30/6/2009, όσο και της απορροφηθείσας θυγατρικής της MDI AE μέχρι την ημερομηνία απορρόφησής της. Tο αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών απεικονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, επηρεάζοντας τα καθαρά αποτελέσματά της μετά από φόρους.

Η εταιρεία CPI, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τρέχουσες συνθήκες, εστιάζεται για την διανυομένη οικονομική χρήση κυρίαρχα στην μείωση του λειτουργικού της κόστους σε συνεχή και μόνιμη βάση χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή της λειτουργία, στην διατήρηση της ρευστότητάς της, στην θωράκιση από επισφάλειες ακόμη και εις βάρος των πωλήσεων καθώς και στην προώθηση στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών που αποβλέπουν σε : μείωση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, Παροχή & Διαχείριση Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποδομών Πληροφορικής, συμμόρφωση των Επιχειρήσεων με τα νέα κανονιστικά πλαίσια αύξησης των δημοσίων εσόδων, υποστήριξη και αξιοποίηση λύσεων Επιτήρησης χώρων, ανάπτυξη Διαδραστικών Συστημάτων Εκπαίδευσης στα σχολεία καθώς και σε Υπηρεσίες Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services) και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management).

"Το επόμενο διάστημα η Εταιρεία θα ανταποκριθεί στην πρόκληση που αντιμετωπίζει στην τρέχουσα συγκυρία, εστιάζοντας σε παροχή προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών μείωσης του λειτουργικού κόστους των πελατών της, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει την μείωση του δικού της λειτουργικού κόστους, να διατηρήσει την ρευστότητά της και να βελτιώσει το επιχειρησιακό της μοντέλο, την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της" αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI κ. Χρήστος Παπαθάνος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v