Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάκας: Προβλέπει πτώση πωλήσεων και άνοδο κερδών

Μειωμένες πωλήσεις, αλλά σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία προβλέπει η διοίκηση της Νάκας για την τρέχουσα χρήση, που λήγει στις 30 Ιουνίου 2011.

Νάκας: Προβλέπει πτώση πωλήσεων και άνοδο κερδών
Μειωμένες πωλήσεις, αλλά σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία προβλέπει η διοίκηση της Νάκας για την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2011.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εισηγμένης προβλέπει για την τρέχουσα χρήση μείωση πωλήσεων κατά 10% λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρ' όλα αυτά, η μείωση του κόστους θα είναι σαφώς μεγαλύτερη, καθώς αναμένονται περιορισμός προσωπικού κατά 10%, πτώση των ενοικίων και λοιπών δαπανών σε ποσοστό 10%, περαιτέρω μείωση αποθεμάτων τουλάχιστον κατά 10%, αλλαγή σημείων πώλησης που δεν εμφανίζουν κερδοφορία κ.λπ.

Αντίθετα, αναμένονται αυξημένες πωλήσεις μέσω του Ιnternet, επέκταση του ωδείου Γλυφάδας με τη μίσθωση ενός επιπλέον ορόφου και σταθεροποίηση του κύκλου εργασιών του Nakas Paper όπως επίσης και της θυγατρικής στην Κύπρο.

Για τη χρήση 2009 - 2010 ο εισηγμένος όμιλος σημείωσε πτώση πωλήσεων από τα 32,6 στα 27,1 εκατ. ευρώ, ενώ σε ενοποιημένη βάση υποχρεώθηκε σε ζημίες 45 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 200 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο εισηγμένης εταιρίας, η Νάκας σημείωσε οριακά θετικό αποτέλεσμα και η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μηδενικού μερίσματος στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v