Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Αύξηση 568% στα κέρδη ομίλου το 6μηνο

Σημαντική αύξηση 568% σε ετήσια βάση σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Μπήτρος στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διαμορφούμενα στα 5,69 εκατ. ευρώ, έναντι 851 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2003.

Μπήτρος: Αύξηση 568% στα κέρδη ομίλου το 6μηνο
Σημαντική άνοδο της τάξεως του 568% σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Μπήτρος στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Αναλυτικότερα, τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Μπήτρος ανήλθαν στα 5,69 εκατ.ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2004, έναντι 851 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, αύξηση 26,1% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις α΄ εξαμήνου της Μπήτρος, διαμορφούμενες στα 70,8 εκατ. ευρώ, έναντι 56,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2003.

Σε επίπεδο μητρικής, αύξηση 13,9% σε ετήσια βάση σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της Μπήτρος, στα 847 χιλ. ευρώ, έναντι 743 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2003.

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 34,3%, διαμορφούμενες στα 644 χιλ. ευρώ, έναντι 479 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ομίλου ανήλθαν στα 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 791 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2003.

Αξιόλογη είναι, επίσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μπήτρος και η μείωση των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες (περιλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών) ανήλθαν στο 12,3% επί των πωλήσεων έναντι 14,7% κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Σημειώνεται πως, με βάση τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Μπήτρος, το α΄ εξάμηνο του 2004 αποτέλεσε το καλύτερο εξαμηνιαίο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών.

Τα αποτελέσματα πρέπει να αποδοθούν, πρωτίστως, στις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες, που επικρατούν στην διεθνή αγορά του χάλυβα, τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι συνθήκες αυτές χαρακτηρίζονται, κυρίως, από τη διαρκή αύξηση των τιμών, η οποία οδηγεί σε ανατίμηση των αποθεμάτων και, κατά συνέπεια, διεύρυνση των μεικτών περιθωρίων των μεταλλουργικών επιχειρήσεων του ομίλου. Επιπλέον, όμως, των συνθηκών της διεθνούς αγοράς, στα αποτελέσματα αποτυπώνεται, επίσης, και η απόδοση της στρατηγικής της γεωγραφικής και προϊοντικής επέκτασης καθώς και της καθετοποίησης, που υλοποιεί ο όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά στις προβλέψεις, οι οιωνοί της αγοράς παραμένουν ευνοϊκοί, καθιστώντας βάσιμες τις προσδοκίες για διατήρηση των αποτελεσμάτων σε ικανοποιητικά επίπεδα και κατά το δεύτερο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v