Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola:Αύξηση 30% στον όγκο πωλήσεων στη Ρωσία

Μια πρώτη γεύση για την πορεία των μεγεθών της Coca Cola 3E στη Ρωσία έλαβε χθες η αγορά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της The Coca Cola Company.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Coca Cola:Αύξηση 30% στον όγκο πωλήσεων στη Ρωσία
Μια πρώτη γεύση για την πορεία των μεγεθών της Coca Cola 3E στη Ρωσία έλαβε χθες η αγορά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της The Coca Cola Company.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα χθες από την Ατλάντα η Coca-Cola Company ο όγκος πωλήσεών της στη Ρωσία στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 30% ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η άνοδος στον όγκο πωλήσεων στο βασικό της brand στην Coca Cola.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματά της το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα κατεγράφη αύξηση της τάξεως του 34% του όγκου πωλήσεων του σήματος Coca Cola στη Ρωσία όταν η συνολική αύξηση του όγκου πωλήσεων για το συγκεκριμένο brand στις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία ήταν της τάξεως του 4%.

Σε ότι αφορά πάντως στην Ευρώπη ο όγκος πωλήσεων όπως σημειώνεται στην ανάλυση των αποτελεσμάτων της ήταν ελαφρώς θετική για το τρίμηνο, ωθούμενη κυρίως από τη μονοψήφια αύξηση του όγκου πωλήσεων σε Γαλλία και Σκανδιναβία καθώς και από την αύξηση του όγκου πωλήσεων σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Κεντρική - Ευρώπη.

Πάντως τα θετικά αυτά αποτελέσματα αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη συνέχιση της μακροοικονομικής πιέσεις στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη και στην περιοχή της Αδριατικής. Αξιοσημείωτη πάντως είναι και η αύξηση των πωλήσεών της σε Κίνα, Ινδία, Τουρκία, κ.α., εξέλιξη η οποία ενδέχεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις ψυγείων της Frigoglass.

Σε ότι αφορά στην Coca Cola 3E η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2010 την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, η Ρωσία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές της, καθώς είναι δεύτερη μεγαλύτερη χώρα για την Coca Cola 3E σε όγκο πωλήσεων αφού αντιπροσωπεύει το 14% των συνολικών της πωλήσεων.
 
Την ίδια ώρα η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σημαντικά κεφάλαια, -πέρυσι οι επενδύσεις άγγιξαν τα 99 εκατ. ευρώ- τόσο στην παραγωγή όσο και στο κομμάτι των δικτύων διανομής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής που περιλαμβάνει περισσότερα από 75 κέντρα διανομής σε όλες τις βασικές πόλεις της χώρας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 14ο εργοστασίο της Coca Cola 3E στη Ρωσία που βρίσκεται στο Rostov.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v