Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Ζημίες και μείωση δανεισμού

Σαφής μείωση του κύκλου εργασιών, σαφής περιορισμός εξόδων, ζημιογόνο αποτέλεσμα και θετικές ταμειακές ροές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Μοτοδυναμικής.

Μοτοδυναμική: Ζημίες και μείωση δανεισμού
Σαφής μείωση του κύκλου εργασιών, ξεκάθαρος περιορισμός εξόδων, ζημιογόνο αποτέλεσμα και θετικές ταμειακές ροές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Μοτοδυναμικής.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 53 εκατ. ευρώ στα 37,7 εκατ. λόγω της μεγάλης πτώσης που σημειώθηκε στην αγορά των μοτοσικλετών, τόσο σε αριθμό τεμαχίων όσο και σε μέση αξία.

Έτσι, παρά τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) διαμορφώθηκε σε -50 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 1,66 εκατ. ευρώ, και το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (-425 χιλ. ευρώ), έναντι κερδών 735 χιλ. ευρώ.

Πάντως, η Μοτοδυναμική σημείωσε υψηλές θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές (+1,48 εκατ. ευρώ) και έτσι παρατηρήθηκε σημαντική υποχώρηση του καθαρού δανεισμού κατά περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v