Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Ξεκίνησε η συνεργασία με TUI

Ξεκίνησε η συνεργασία της εταιρίας Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή με την ΤUI Hellas, με τα δύο καταμαράν που πραγματοποιούν ημερήσιες κρουαζιέρες σε Κέρκυρα και Ρόδο.

Κυριακούλης: Ξεκίνησε η συνεργασία με TUI
Παραλήφθηκε από το γαλλικό ναυπηγείο Fountaine Pajot το πρώτο καταμαράν της Ναυτικής Εταιρίας Πλοίων Αναψυχής CATPRO στην οποία συμμετέχουν με 50% έκαστη η ΤUI Hellas- που αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο Τουριστικό Οργανισμό γερμανικών συμφερόντων στον κόσμο- και η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή.



Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη το πρώτο καταμαράν ξεκίνησε τη πραγματοποίηση ημερήσιων κρουαζιέρων στη Κέρκυρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα και το δεύτερο καταμαράν της εταιρίας το οποίο θα πραγματοποιεί ημερήσιες κρουαζιέρες στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι η CATPRO έχει σκοπό την αγορά και εκμετάλλευση σκαφών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος της εταιρίας που ξεκίνησε τη λειτουργία της τη φετινή περίοδο είναι να αναπτύξει περαιτέρω δραστηριότητα στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού προσφέροντας υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο Όμιλος της TUI που έχει παρουσία στον δείκτη DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, το 2002 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 20,3 δισ. ευρώ. Έχει παρουσία στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Αγγλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Νορβηγία, Κίνα και Ελλάδα. Ελέγχει 285 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο συνολικής δυναμικότητας 150.000 κλινών, 3.700 τουριστικά γραφεία, 81 Τουριστικούς Οργανισμούς και 83 αεροπλάνα. Κάθε χρόνο διακινεί περισσότερα από 20 εκατ. άτομα απασχολώντας 71.000 υπαλλήλους. Η TUI Hellas το 2002 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 60 εκατ. ευρώ και διατηρεί στην Ελλάδα 23 υποκαταστήματα.

Η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή συγκαταλέγεται μεταξύ των 3 μεγαλυτέρων εταιριών παγκοσμίως στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού αποτελώντας τη μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται πέραν των 8 σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών και πελατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με 12 σταθμούς εξυπηρέτησης.

Παράλληλα, ο όμιλος διατηρεί πρακτορεία ναυλώσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στη Γερμανία και συνεργάζεται με περισσότερα από 450 γραφεία ναυλώσεων διαμορφώνοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο ναυλώσεων παγκοσμίως. Επίσης, ελέγχει στην Ελλάδα 4 μαρίνες (Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας, Καλαμάτας και Λευκάδας).

Σχετικά με τη διαφαινόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα και αν επηρεάζεται και η πορεία των μεγεθών της εταιρίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή κ. Θεοφάνης Κυριακούλης δήλωσε ότι ”η κατάσταση αυτή δεν έχει επηρεάσει καθόλου την εταιρία γεγονός το οποίο φαίνεται από τη μέχρι σήμερα θετική πορεία των ναυλώσεων η οποία θα αποτυπωθεί τόσο στα αποτελέσματα του εξαμήνου όσο και του έτους που θα εμφανίσουν αυξητική εξέλιξη σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη. Το γεγονός αυτό οφείλεται μεταξύ των άλλων στη διασπορά των σταθμών εξυπηρέτησης που διαθέτει η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Μεσογείου, με την οποία επιτυγχάνεται η διαφοροποίηση της πελατειακής βάσης της εταιρίας και η μείωση του πολιτικού και γεωγραφικού κινδύνου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v