Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Λούλη: Η πτώση της κατανάλωσης πίεσε τον τζίρο

Τη σημαντική πτώση της κατανάλωσης, τη μείωση του όγκου πωλήσεων αλλά και των τιμών των σιτηρών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν αποτυπώνει η πορεία των πωλήσεών της Μύλοι Λούλη τους πρώτους εννέα μήνες.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μ. Λούλη: Η πτώση της κατανάλωσης πίεσε τον τζίρο
Τη σημαντική πτώση της κατανάλωσης, τη μείωση του όγκου πωλήσεων αλλά και των τιμών των σιτηρών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν αποτυπώνει η πορεία των πωλήσεών της Μύλοι Λούλη τους πρώτους εννέα μήνες του έτους οι οποίες μειώθηκαν κατά 16,55% υποχωρώντας στα 54,427 εκατ. ευρώ από 65,223 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση στον όγκο πωλήσεων το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα ανήλθε στο 9% όταν το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία είχε εμφανίσει μειωμένες ποσότητες αλέσεων κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κυριότερες κατηγορίες που εμφάνισαν πτώση ήταν οι μεγάλοι βιομηχανικοί πελάτες της οι οποίοι με τη σειρά τους είδαν το 2010 την κατανάλωση των προϊόντων τους να κατρακυλάει λόγω της σφοδρής και απότομης μείωσης του εισοδήματός αλλά και της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών τους, συνέπεια των μέτρων λιτότητας.

Εν αντιθέσει πάντως με τις πωλήσεις τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν έστω και οριακή άνοδο της τάξεως του 0,945% διαμορφούμενα στα 4,8 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,22 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν ενώ τα συνολικά έσοδα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 4,1 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Σε ότι αφορά πάντως το σύνολο των εισροών/εκροών από λειτουργικά δραστηριότητες αυτό ενισχύθηκε κατά 44,44% στα 12,649 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 5,91% ενισχύθηκαν τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών και αποτελεσμάτων τα οποία ξεπέρασαν το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα τα 6 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα των 77 εκατ. ευρώ –η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 75 εκατ. ευρώ- ως απόρροια εν μέρει και της αύξησης των διεθνών τιμών του περασμένου Αυγούστου οι οποίες έχουν περάσει στην αγορά στο τέταρτο τρίμηνο.
 
Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων υπολογίζεται να κυμανθούν στα επίπεδα των 6 εκατ. ευρώ ενώ το EBITDA εκτιμάται να αποτελέσει το 15%-16% του κύκλου εργασιών.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει σχηματίσει πρόβλεψη για την έκτακτη εισφορά σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3845/2010 (έκτακτη εφάπαξ εισφορά κοινωνικής ευθύνης στο συνολικό καθαρό εισόδημα των νομικών προσώπων του οικονομικού έτους 2010), που θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010, ύψους 576 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσό θα οριστικοποιηθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v