Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός Πυρίμαχα: Τρεις άμυνες για το 2011

Με συντονισμένες κινήσεις σκοπεύει να αμυνθεί μέσα στο 2011 απέναντι στην οικονομική κρίση η Μαθιός Πυρίμαχα, καθώς η επόμενη χρονιά αναμένεται δύσκολη για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μαθιός Πυρίμαχα: Τρεις άμυνες για το 2011
Με συντονισμένες κινήσεις ησκοπεύει να αμυνθεί μέσα στο 2011 απέναντι στην οικονομική κρίση Μαθιός Πυρίμαχα καθώς η επόμενη χρονιά αναμένεται δύσκολη για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (πυρίμαχα υλικά για βιομηχανίες, δομικά υλικά, εξειδικευμένες κατασκευές).

Η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα κλείσει με κέρδη, ωστόσο το πολύ υψηλό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου (άνω του 1 εκατ. ευρώ) επηρεάστηκε συγκυριακά από την ολοκλήρωση ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση να μην είναι αντιπροσωπευτικό για το σύνολο της φετινής οικονομικής χρήσης.
 
Ιδίως αν ληφθεί υπόψη η περαιτέρω επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας μέσα στο δεύτερο μισό του 2010.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το συγκεκριμένο έργο βοήθησε ποικιλοτρόπως την εισηγμένη εταιρία όχι μόνο στην "κάτω γραμμή του αποτελέσματος" αλλά και στην εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στη Βουλγαρία.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, η Μαθιός Πυρίμαχα ετοιμάζει τις δικές της άμυνες για την επόμενη χρήση, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Πρώτον, σημαντική μείωση των λειτουργικών εξάδων μέσα από κινήσεις που ήδη έγιναν φέτος και θα αποδώσουν κυρίως από την επόμενη χρονιά.

Δεύτερον, δύο κατασκευαστικά έργα τα οποία έχουν αναληφθεί στη Γερμανία και στην Ολλανδία και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το 2011. Ο προϋπολογισμός τους είναι σχετικά χαμηλός, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης, κ. Δημήτρη Μαθιό, θα αποτελέσουν καλό σημείο αναφοράς για την εταιρία ώστε να διεκδικήσει και επιπλέον ανάλογα έργα στο εξωτερικό.

Τρίτον, στον τομέα των δομικών υλικών άρχισε ήδη η διάθεση του προϊόντος Decostone, το οποίο έχει τη δυνατότητα να τεθεί πάνω σε θερμομονωτικό κέλυφος και να συμβάλει στη δυνατότητα λήψης πιστοποιητικού ενεργειακής επάρκειας των κτιρίων.

Επιπλέον, η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της Μαθιός Πυρίμαχα να συνάψει κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους έως και 9 εκατ. ευρώ, το οποίο συζητείται να καλύψουν οι τράπεζες και ως στόχο θα έχει τη μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους των τραπεζικών υποχρεώσεων από μακροπρόθεσμες σε βραχυπρόθεσμες.

Να σημειωθεί ότι η Μαθιός Πυρίμαχα είναι κάτοχος σημαντικής ακίνητης περιουσίας, μέρος της οποίας δεν χρησιμοποιείται για λειτουργικούς σκοπούς και υπό από προϋποθέσεις θα μπορούσε να ρευστοποιηθεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι το ακίνητο 40 στρεμμάτων που διαθέτει στον Ασπρόπυργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v