Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Νέο έργο 22,5 εκατ. ευρώ

Με ακόμη μια σύμβαση δημοσίου έργου ύψους 22,5 εκατ. ευρώ ενίσχυσε πρόσφατα το κατασκευαστικό του αντικείμενο ο όμιλος της ΑΕΓΕΚ. Η εταιρία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 635 χιλιάδων ευρώ για το εννεάμηνο 2010.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΑΕΓΕΚ: Νέο έργο 22,5 εκατ. ευρώ
Με ακόμη μια σύμβαση δημοσίου έργου ενίσχυσε πρόσφατα το κατασκευαστικό του αντικείμενο ο όμιλος της ΑΕΓΕΚ, ο οποίος είναι από τους λίγους του κλάδου του που έχει καταφέρει εντός του 2010 να προσθέσει καινούργιες συμβάσεις στο ανεκτέλεστο υπόλοιπό του.

Ειδικότερα, προ ημερών η θυγατρική ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, στην οποία η εισηγμένη συμμετέχει με ποσοστό 20% (το υπόλοιπο 80% ελέγχει ο βασικός της μέτοχος Γιάννης Μαρούλης μέσω της εταιρίας Πρόμαχος), υπέγραψε με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών συμπληρωματική σύμβαση ύψους 22,5 εκατ. ευρώ που αφορά στην εκτέλεση και ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν για την ύδρευση της Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά.

Εν τω μεταξύ και σε αντίθεση με το τρίμηνο και εξάμηνο του 2010 όπου είχε εμφανίσει θετικά – έστω και οριακά – αποτελέσματα, η εισηγμένη ΑΕΓΕΚ ανακοίνωσε ζημιές ύψους 635 χιλιάδων ευρώ για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, γεγονός που επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό την σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης στον κλάδο των κατασκευών.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, η ΑΕΓΕΚ είχε εμφανίσει σε ενοποιημένη βάση κέρδη μετά από φόρους ύψους 4,89 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο φετινό εννεάμηνο τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εισηγμένης διαμορφώθηκαν σε σχετικά καλύτερα επίπεδα αφού ήταν αρνητικά μόλις κατά 176 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 482 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.

Αλλά και οι δανειακές της υποχρεώσεις εμφανίσθηκαν μειωμένες, καθώς στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στο σύνολό τους (μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες) στα 11,8 εκατ. ευρώ έναντι 14,6 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v