Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Αύξηση 26% στα κέρδη 6μηνου του ομίλου

Στα 16,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της EΛΒΕ Ενδυμάτων το α΄ εξάμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση 28%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ αύξηση 26% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας.

ΕΛΒΕ: Αύξηση 26% στα κέρδη 6μηνου του ομίλου
Αύξηση της κερδοφορίας, και του κύκλου εργασιών της, τόσο σε επίπεδο μητρικής, όσο και σε ενοποιημένη βάση, παρουσίασε η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2004 τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 806.000 ευρώ, αυξημένα κατά 44% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3.691.000 ευρώ έναντι 3.686.000 ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2003.

Οι εξαγωγές της εξακολουθούν να ανέρχονται σταθερά σε ποσοστό 50% των πωλήσεων και πραγματοποιούνται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης βελτιώθηκε σημαντικά η ρευστότητα της εταιρείας λόγω της μείωσης των υποχρεώσεων της κατά 1.920.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της εφαρμογής της στρατηγικής της, η εταιρία συνεχίζει τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και την επέκταση των πωλήσεων σε νέες αγορές.

Σε επίπεδο ομίλου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 16.729.000 ευρώ αυξημένος κατά 28% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 740.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26%.

Στα αποτελέσματα του ομίλου περιέχονται οι θυγατρικές Calin ( Calzedonia, Intimissimi), ΟAKS, Iσχύς και η Λητώ(βρεφικά πολυκαταστήματα) Η θυγατρική εταιρεία Calin λειτούργησε από την αρχή του έτους πέντε (5) νέα καταστήματα , στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κατερίνη, με στόχο να λειτουργήσει άλλα τέσσερα (4) μέχρι το τέλους του 2004.

Τέλος οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, τόσο στην μητρική όσο και στον όμιλο, προβλέπεται ότι θα είναι εξ ίσου θετικές, τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v