Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις Δομική Κρήτης- ΑΤΕΣΕ η κατασκευή 14 σχολείων

Προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης για την κατασκευή 14 σχολείων που προκήρυξε η ΟΣΚ ανακηρύχθηκε η ένωση εταιρειών ΑΤΕΣΕ ΑΕ – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 75,75 εκ.

Στις Δομική Κρήτης- ΑΤΕΣΕ η κατασκευή 14 σχολείων
Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων (4) υποψήφιων σχημάτων που συμμετείχαν στη β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 14 σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ».

Το έργο αυτό θα καλύψει τις ανάγκες υλοποίησης νέων εκπαιδευτικών υποδομών, αλλά και την εξάλειψη της διπλοβάρδιας και της χρήσης μισθωμένων κτιρίων για σχολικές μονάδες στην περιφέρεια της Αττικής. Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης ανακηρύχθηκε η ένωση εταιρειών ΑΤΕΣΕ ΑΕ – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 75,75 εκ. €, ενώ η προσφορά του προσωρινού αναδόχου είναι 63.231.985,28 € [Καθαρή Παρουσία Αξία του συνόλου των προβλεπόμενων Ετήσιων Ενιαίων Χρεώσεων].

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι παρακάτω υποψήφιοι:
1. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.
3. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: «ΕΚΤΕΡ Α.Ε.-ΕΛΕΡΓΟ Α.Ε.-ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.-ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε.-ΝΟΣΤΟΣ Α.Ε.»
4. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. - ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο πρώτος για τον οποίο ανακηρύσσεται προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης από την ΟΣΚ ΑΕ. Η ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα που είχε καταρτίσει η ΟΣΚ ΑΕ με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ σε συνεργασία με τα εποπτεύοντα Υπουργεία. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής της Σύμβασης Σύμπραξης και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Αντικείμενο του έργου: στην τελική ευθεία για τη στέγαση 3.590 μαθητών σε νέα σχολεία
Ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για:
- Την εκπόνηση της μελέτης,
- την εξασφάλιση χρηματοδότησης,
- την υλοποίηση της κατασκευής
- την τεχνική διαχείριση για 25 χρόνια όλων των σχολικών μονάδων που συμπεριλαμβάνονται στο έργο.

Εκτός από την απρόσκοπτη υλοποίηση των εκπαιδευτικών υποδομών, θα διασφαλίζεται και η καλύτερη διαχείριση και συντήρησή τους καθώς τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτιριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.

Τα σχολεία που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω έργου θα στεγάσουν συνολικά 3.590 μαθητές, και είναι τα παρακάτω:

1. 31ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
2. 9ο Γυμνάσιο Αθηνών (Πλ. Κουμουνδούρου)
3. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ιλίου
4. 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο (Λουτρά Παλατζιάν) – Δήμου Κερατσινίου
5. 3ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Δήμου Κρωπίας (Κίτσι)
6. Δημοτικό Σχολείο Δήμου Κρωπίας (Κίτσι)
7. Νηπιαγωγείο Δήμου Κρωπίας (Κίτσι)
8. 6 ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Γέρακα
9. 6 ο Νηπιαγωγείο Δήμου Γέρακα
10. Τ.Ε.Ε. Δήμου Περιστερίου
11. Τ.Ε.Ε. Δήμου Κερατσινίου
12. Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμναστήριο Δήμου Πεντέλης

Πρόγραμμα ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ: έργα με υψηλή κοινωνική προτεραιότητα

Η ΟΣΚ ΑΕ έχει εντάξει στη στρατηγική της επόμενης τριετίας την περαιτέρω αξιοποίηση του αναπτυξιακού μοχλού των συμπράξεων, με την υλοποίηση τριών [3] ακόμα έργων ΣΔΙΤ. Στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και με δεδομένο ότι τα έργα αυτά δημιουργούν μελλοντικές υποχρεώσεις για το δημόσιο, η ΟΣΚ ΑΕ προχωράει με τη δημοπράτηση των ώριμων και αναγκαίων έργων, που έχουν υψηλή κοινωνική προτεραιότητα:
- Στις 9 Δεκεμβρίου 2010 έχει προγραμματισθεί η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ» προϋπολογισμού 59,4 εκ. €

- Έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση διαγωνισμού έργου ΣΔΙΤ για 16 σχολικές μονάδες στο Νομό Θεσσαλονίκης και προγραμματίζεται η προκήρυξη της β’ φάσης.
- Σε φάση ωρίμανσης βρίσκεται ακόμη ένα έργο ΣΔΙΤ για σχολεία της Κρήτης
- Στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του προγράμματος ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ, για όσα έργα δεν εντάσσονται τελικά στα ΣΔΙΤ, γίνονται ενέργειες για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ εντός 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v