Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: -10% στα έσοδα, «μαχαίρι» στις δαπάνες

Για την οικονομική χρήση 2010-2011 η CPI αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μελών του διοικητικού της συμβουλίου κατά περίπου 30%, ενώ πολύ σημαντικές περικοπές έγιναν και στο μέτωπο του προσωπικού.

CPI: -10% στα έσοδα, «μαχαίρι» στις δαπάνες
«Η επιλογή μας κατά τα τελευταία έτη να δώσουμε έμφαση στις υπηρεσίες δικαιώνεται στην πράξη, καθώς με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να περιορίσουμε την πτώση των εσόδων μας κοντά στο 10% κατά το πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CPI κ. Χρήστος Παπαθάνος, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων την Παρασκευή (31/12/2010).

«Η πτώση στη ζήτηση είναι μεγαλύτερη στο κομμάτι των προϊόντων, ωστόσο τα έσοδα από υπηρεσίες που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες μας διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα, παρά την οικονομική κρίση», συμπλήρωσε ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας.

Τα στελέχη της CPI αναμένουν ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι δύσκολο και για το λόγο αυτό έχουν λάβει μια σειρά από μέτρα.

«Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, ο κύριος στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τη ρευστότητά μας και το θέμα του κέρδους αποκτά δευτερεύουσα σημασία. Μέχρι και σήμερα (η χρήση λήγει στις 30 Ιουνίου) έχουμε καταφέρει να έχουμε θετικές ταμιακές ροές. Η ρευστότητά μας είναι ικανοποιητική και οι σχέσεις μας με τις τράπεζες καλές. Επιπλέον, δεν αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα επισφαλειών, λόγω της προσεκτικής πολιτικής πιστώσεων που ακολουθούμε, αλλά και εξ’ αιτίας της επιλογής μας να έχουμε μεγάλη διασπορά πελατών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθάνος.

«Μαχαίρι» στις δαπάνες

Για την οικονομική χρήση 2010-2011 η CPI αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μελών του διοικητικού της συμβουλίου κατά περίπου 30%, ενώ πολύ σημαντικές περικοπές έγιναν και στο μέτωπο του προσωπικού. Συγκεκριμένα, κατά τους τελευταίους 14 μήνες, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε περίπου κατά 35 άτομα και η τρέχουσα οικονομική χρήση θα επιβαρυνθεί για το λόγο αυτό με μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες (αποζημιώσεις, κ.λπ.).

Πέραν αυτού, η CPI εντάχθηκε μέσα στο Δεκέμβριο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων και έναντι αυτή της υπόσχεσης θα λάβει επιδότηση στις εργοδοτικές εισφορές που καταβάλλει. Η κίνηση αυτή θα δώσει την ευχέρεια στη διοίκηση και για αναδιάρθρωση του προσωπικού, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα.

Δανεισμός, ίδιες μετοχές, αύξηση κεφαλαίου

Σύμφωνα με τη διοίκηση της CPI, o δανεισμός της είναι περιορισμένος και μάλιστα υπάρχει υπογεγραμμένη «γραμμή» για επιπλέον μακροπρόθεσμο δανεισμό, η οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επέκταση στην εξυπηρέτηση νέων συμβολαίων στο κομμάτι των υπηρεσιών.

Θέσαμε το ερώτημα της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, για να λάβουμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου και ότι το γενικότερο κλίμα δεν ευνοεί τέτοιες κινήσεις. Αν τώρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα προκύψει μια τέτοια ανάγκη, τότε το ζήτημα θα εξετασθεί.

Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε κατά πλειοψηφία τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών για τους επόμενους 24 μήνες (έως το 10% του συνόλου, μεταξύ 0,10 και 1 ευρώ ανά μετοχή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v