Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοτέρ: "Πολύ δύσκολη" η κατάσταση στον κλάδο

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Βιοτέρ Γ. Μαυροσκότης την κατάσταση τόσο για την εταιρία όσο και για τον κλάδο των κατασκευών γενικότερα, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Βιοτέρ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στον κλάδο
Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο επικεφαλής της εταιρίας Βιοτέρ Γ. Μαυροσκότης την κατάσταση τόσο για την εταιρία όσο και για τον κλάδο των κατασκευών γενικότερα, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και εξαιτίας της αδυναμίας του δημοσίου να εξοφλήσει τις οφειλές του είτε αφορούν κατασκευαστικές εργασίες είτε επιστροφή ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έχει μειώσει σημαντικά το κόστος της λειτουργίας της, ενώ περιόρισε το ανθρώπινο δυναμικό της από τα 700 άτομα που είχε πριν από έναν χρόνο στα 120 άτομα σήμερα.

Πάντως, η εταιρία κινείται για την ανάληψη νέων έργων κυρίως στο εξωτερικό, ώστε να ενισχύσει το αντικείμενο εργασιών της.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης Γ.Σ., όπου εκλέχθηκε νέο Δ.Σ., η Βιοτέρ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε έργο με ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους στο εξωτερικό.

Η σχετική σύμβαση εκτιμάται ότι θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, πρόσφατα εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση σχετικά με την υπόθεση δημοσίου έργου που χρονολογείται από το 1997, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ στην εταιρία.

--- Το νέο διοικητικό συμβούλιο

1. Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο του Ιωάννη, Πολιτικό Μηχανικό, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
2. Μιχαήλ Αδαμαντόπουλο του Κυριάκου, Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε., ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
3. Γεώργιο Μαυροσκότη του Ανδρέα, Πολιτικό Μηχανικό, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
4. Ευάγγελο Στράτη του Γεωργίου, Πολιτικό Μηχανικό, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
5. Αριστοτέλη Τσαγκαρογιάννη του Κωνσταντίνου, Τοπογράφο Μηχανικό, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
6. Αναστάσιο Σακελλάρη του Γεωργίου, Μηχανολόγο Μηχανικό, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
7. Φωτεινή Χατζή του Ιωάννη, Δικηγόρο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
8. Γρηγόριο Δέδε του Γεωργίου, Οικονομολόγο (PHD), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπηση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών κατόπιν συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v